Margareta Granberg

Margareta Granberg, Burträsk.

Dödsfall2022-05-28 05:00

Vår älskade Margareta, Maggan Granberg (född Viström) från Burträsk avled den 18 maj efter en tids sjukdom.

Maggan växte upp i Innansjön och började sin bana inom handeln. Hon tog över handelsbutiken efter köpman Carl Viström och drev den i Konsums regi i 44 år. Hon var fantastisk duktig och arbetsam, omtyckt av vänner och kunder och blev känd som Maggan på Boa.

Maggan fann kärleken i Stig Granberg och gifte sig 1961, tillsammans fick de dottern Carina. Sorgligt nog avled Stig tidigt, men Maggan hade turen att åter finna kärleken i Lars-Gunnar, Lasse, Andersson. Tillsammans fick de en fantastisk tid där de tillbringat fina dagar i Andersvattnet, åkt utomlands, umgåtts med vänner, bjudit på surströmmingsmiddagar och spelat kort.

Intressen inom skog och natur gjorde att Maggan tog jägarexamen och fick plats i älgjaktlaget i Innansjön. Även harjakt och fiskeresor till fjällen med nära och kära gav en skön avkoppling. 

Men viktigast för henne var ändå familjen och glädje över att vara mormor till Joakim och Amanda samt ynnesten att uppleva barnbarnsbarnen Filippa, Vilmer och Petter. Vi är så tacksamma för den kärlek och värme hon givit oss och Mormors restaurang var alltid öppen med storslagna måltider. 
Carina med familj 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!