Manne Lundkvist

Manne Lundkvist, Skellefteå.

Dödsfall 9 april 2022 05:00

Manne var född i Lillträsk Älvsbyn, han var nummer 9 i en syskonskara på 10. 

Redan som 16-åring arbetade han i skogen med att fälla timmer. Han började sedan på Televerket där han trivdes och blev kvar. Han träffade Anita i Vindeln de gifte sig och flyttade tillsammans till Lycksele. De fick två barn Katarina och Maria. De separerade, och några år senare träffade pappa Inga-Maj som han bokstavligen föll pladask för. Hon blev hans livs kärlek och tillsammans flyttade de till Ursviken med alla barnen. 

Pappa var otroligt driftig och hade alltid många projekt i gång. Han byggde den gula stugan där vi alla barn och barnbarn, har tillbringat många somrar och haft trevliga familjesammankomster.  

Mannes största intressen var fåglar, djur och natur, snickra och uppfinna diverse saker. Pappa hade ett otroligt stort hjärta och att få lära sina barn och barnbarn att fiska, snickra, plocka svamp och bär tyckte han väldigt mycket om. Allra bäst mådde han då han fick klå oss alla i boule. Vintertid tillbringade han på Mallorca. 

Pappa hade alltid en hjälpande hand redo, han kom raskt med sina verktyg om vi kört fast. Hans motto var att ”allt går att lösa” Så en och annan ”smyglist” och spännande lösningar finns i våra hem. 

Vi minns Manne som en oerhört rolig person med glimten i ögat, alltid redo för att skämta med oss Hitta på roliga upptåg och att utsätta oss för olika spratt. Han bjöd på många skratt och oförglömliga minnen. 

Han kommer alltid att finnas kvar i våra hjärtan.

Inga-Maj och barnen med familjer 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa