Majlis Holmgren

Majlis Holmgren.
Majlis Holmgren.

Majlis Holmgren, Kvarnåsen, Norsjö.

Dödsfall 14 juni 2023 16:20

Majlis Holmgren Kvarnåsen, Norsjö avled den 9 juni på Solbacka efter en kort tids akut sjukdom. 
Majlis föddes 1929 i Kvarnåsen som femte och yngsta barn till Anton och Linda Eriksson. Redan i unga år fick hon lära sig jobba med familjens jordbruk och affärsverksamhet. Hennes mor var en duktig bagerska och för mamma har alltid bakning och matlagning varit en viktig del i hennes liv.

1955 gifte hon sig med Almar Holmgren från Gårdkläppen. Pappa övertog en åkerirörelse och mamma blev involverad i rörelsen både som administratör och sedermera även som bussförare under tidigt 60-tal. Hon var även en stöttepelare på många områden när familjeföretaget expanderade.

Vi barn föddes 1956, 1959 och 1963. Under 1963 kunde familjen renovera och flytta till ett äldre hus i Kvarnåsen med stor tomt. Här fick mamma utlopp för sitt stora trädgårdsintresse med att plantera blommor i riklig mängd. Särskilt dahlior och pelargoner var viktiga. Familjen betydde oerhört mycket för henne och i takt med att den utökades med barnbarn och barnbarnsbarn blev det fler namnsdagar och födelsedagar att hålla reda på.

Hon hade ett fantastiskt minne ända till slutet och när telefonen ringde tidigt någon morgon så var första tanken vem har någon bemärkelsedag idag. Att komma hem innebar alltid att mat och fika skulle intas och nya recept var viktiga att ta del av ända till sista året. Hundratals dubbelstickade vantar producerade mamma under pensionsåren. Hon hade alltid projekt igång. Att ligga på latsidan var inget för henne. Pappa Almar avled 2011 men mamma blev Kvarnåsen trogen frånsett sista året när hon behövde flytta till ett särskilt boende. Under många år var hon medlem i Raggsjö missionsförsamling. En älskad mamma har lämnat oss i stor sorg och saknad. 

Barnen 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa