Maj Lundström

Maj Lundström, Skellefteå.

Maj Lundström.

Maj Lundström.

Foto: B. Bjurman

Dödsfall2023-01-28 05:00

Den 5 januari 2023 avled vår kära svägerska Maj. Hon föddes i Långviken, Skellefteå, som en av Elsa och Torsten Bjurmans åtta barn.

Första arbetsplatsen var Centralcaféet i stan, men snart kom hon in i Televerkets verksamhet. Maj började som växeltelefonist i Skellefteå, efter några år flyttade hon till Umeå och arbetade med dirigering på Televerket där.

Maj och Stig Lundström, träffades på en dans i Skelleftetrakten, men båda bodde kvar i Umeå några år innan de flyttade tillbaka till Skellefteå igen i början av 1970-talet, där Maj avslutade med att vara chef för Telias kundtjänst när hon gick i pension.

1978 adopterades de små, blott en månad gamla tvillingpojkarna, Jakob och Jesper, som de hämtade hem från Iran. Maj och Stig var oerhört stolta över de två pojkarna och de familjer och fyra barnbarn de fått. 

Efter pensioneringen ville Maj ha något att syssla med och det blev att hon axlade rollen som ordförande i Skellefteavdelningen i SPRF (Statspensionärernas Riksförbund). Maj var en mycket omtyckt ordförande och hon var också ledamot i Förbundsstyrelsen samt i Skellefteås KPR Kommunala Pensionärsråd och LPR Landstingets Pensionärsråd.

Efter många år fick tyvärr Maj vara med om att upplösa SPRF:s Skellefteavdelning 2016, eftersom det fusionerades med SKPF. Hos Maj och Stig var det alltid stort hjärterum i deras vackra hem och dörren i huset på Poetvägen stod alltid öppen. Där var det fest och samlande middagar för stora släkten och vännerna och intet fattades. Tyvärr drabbades Stig av Skelleftesjukan och avled på hösten 2019 och Maj som drabbats av demens tillbringade de sista åren på Sunnanäng.

Vi saknar de hjärtliga träffarna, men de fortsätter kanske i en annan dimension enär både Majs mor och far dog den 5 januari för 29 respektive 30 år sedan. Maj blev 80 år. 
Svägerskor 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!