Maj-Lis Lundqvist

Maj-Lis Lundqvist, Källheden.

Maj-Lis Lundqvist.

Maj-Lis Lundqvist.

Foto: Privat

Dödsfall2024-03-09 05:00

Maj-Lis Lundqvist har den 26 februari stilla insomnat i sitt hem på Klockarhöjdens äldreboende efter 94 år på jorden.

Maj-Lis föddes 1929 i Vindelgransele som nummer åtta i en syskonskara på tio barn. Hennes föräldrar var Etilia och Artur Persson. Tidigt började Maj-Lis jobba som barnflicka och skolrodden, där hon rodde skolbarn över Vindelälven till skolan.

Senare jobbade hon som telefonist och kocka. År 1959 svarade hon på en pigannons i tidningen och kom strax därefter till Källheden, med sig hade hon en son från ett tidigare förhållande.

Mannen hon blev piga hos kom också bli hennes livs kärlek, Gunnar Lundqvist. Tillsammans fick de tre pojkar. När barnen var små var Maj-Lis hemmafru och senare arbetade hon inom hemtjänsten. Barnen och efterföljande barnbarn höll hon närmast sitt hjärta.

Hon älskade att fiska och dansa, hon var även flitig i bärskogen och i köket. Maj-Lis specialitet var plättar, bullar och palt, något barnbarnen ofta beställde när de kom på besök. Hennes gästfrihet var enorm ända in i slutet "en kaffetår sitter väl aldrig fel". Maj-Lis fick ett långt och innehållsrikt liv, med både toppar och djupa dalar.

Det är med sorg och djup tacksamhet vi vinkar av vår mamma, farmor och svärmor. Tack för allt. 
 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!