Magnus Dahlström

Magnus Dahlström, Kusfors.

Magnus Dahlström

Magnus Dahlström

Foto: Privat

Dödsfall2022-03-26 05:00

Tidigt på morgonen den 16 mars somnade Magnus Dahlström in, 13 dagar efter sin 97-årsdag. Pappa var född i Ulriksdal Norsjö kommun som son till Alfred och Nanny Dahlström, i en syskonskara på 7. Där bedrevs jordbruk och pappa fick från barnsben hjälpa till.

Pappa berättade gärna om sina timmerkörningar med stora ardennerhästar och hur man samlades vid eldar för att dricka kaffe och berätta historier. En bit in på 50-talet träffade pappa vår mamma Anna-Stina. Tillsammans flyttade dom runt i landet, från Laisvall i norr till långt ner i södra Sverige. Man arbetade med både jordbruk och på bilverkstäder. Så småningom styrde man flyttlasset norrut och pappa började jobba som gruvarbetare vilket blev hans yrke under många år.

1958 föddes Mikael som följde med när pappa och mamma flyttade dit jobben fanns. 1970 föddes sonen Rikard och 1973 köptes huset i Kusfors. Där utvecklades ett gemensamt intresse för trädgård och växter. Pappa hade också ett stort intresse för fiske, både sommar och vintertid. Sedan man införskaffat husvagn åkte man gärna runt i Sverige, gärna platser som man tidigare i livet besökt. Glädjen var stor när barnbarnen föddes, besöken hos barnbarnen var många och betydelsefulla för dem båda. 2012 gick vår mamma bort och pappa bodde ensam kvar i Kusfors. Pappa fortsatte med trädgårdssysslor både sommar som vinter.

Han ville så gärna bo kvar i Kusfors och leva till 100-årsdagen. En stor dag var när pappa fyllde 90 år och bjöd alla som ville komma. Ett annat stort intresse var att sitta nere på Björks lanthandel och träffa både kända och nya bekantskaper för att berätta om sitt liv. 

Magnus lämnar oss saknad med många ljusa minnen. 

Familjen 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!