Magnus Andersson

Magnus Andersson, Skillingaryd.

Dödsfall 16 juni 2022 05:00

Onsdagen den 8 juni avled Magnus, 68 år gammal. Han sörjes närmast av hustru, barn med familjer samt syster med familj.

Magnus växte upp i Umeå och utbildade sig till förskollärare. På 70-talet träffade han, i gammeldansens virvlar, sitt livs kärlek Ann-Christin. De flyttade till Vännäsby och där fick de tre barnen växa upp och Magnus arbetade inom barnomsorgen. Han hade lätt att få kontakt med nya människor och vårdade sina relationer. 

I 40-årsåldern ville han fördjupa sitt arbete med barn med särskilda behov och utbildade sig därför till synpedagog. Han arbetade många år med att stödja barn, men även vuxna, med synnedsättning att kunna fungera i skola, hem och arbete. Han var mycket engagerad i detta. 

Magnus gillade utmaningar. ”Jag har byggt i hela mitt liv”, brukade han stolt säga. Med familjens bästa för ögonen hann det bli några hus och vi var med och fick lära oss väldigt mycket. Stugan i Noret, Lövånger, var en viktig plats för hela familjen för rekreation, träffar med släkt och vänner och byggnationer, förstås. På höstarna var det viktigt att få dra upp siken ur havet. När barnen flyttat hemifrån, flyttade Magnus och Ann-Christin till Noret, där ett renoverat hus skulle bli det framtida pensionärsboendet. Långpendling till jobb avlöstes av en lugnare pensionärstillvaro. 

Men en stor förändring i tillvaron väntade. För att komma närmare barn och barnbarn beslutade Magnus och Ann-Christin att bryta upp och flyttade 2021 ner till Småland. I den vackra Tofterydstrakten blev vi väl mottagna och Magnus trivdes från första stund. Att kunna samla familjen och leva närmare varandra kändes som en gåva.

Tyvärr fick en oväntad hjärnblödning hans varma hjärta att sluta slå. Magnus fick leva fullt ut till sin sista dag i livet precis som han önskade. Det är vi mycket tacksamma för. En älskad make, pappa, farfar, morfar och svärfar finns inte längre bland oss men vi bär med oss ljusa minnen och alla goda råd vi fick. Det hjälper oss framåt dag för dag. 

Ann-Christin och barnen 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa