Magnhild Viklund

Magnhild Viklund, Burträsk.

Magnhild

Magnhild

Foto: Birgitta Andersson

Dödsfall2023-08-05 05:00

Onsdagen den 26 juli avled Magnhild Viklund, Burträsk, i sviterna av den cancerdiagnos hon fick så sent som i maj. Magnhild blev 80 år.

Hon växte upp utanför Bygdsiljum tillsammans med sin bror, Pontus.

1964 gifte hon sig med Bertil Viklund från Blisterliden och de bosatte sig på Lappsjöudden där de bedrev jordbruk under 20 år. Tillsammans fick de tre flickor, Carina, Birgitta och Elisabeth. Med tiden kom det också sex barnbarn, som trivdes bra i sällskap med mormor och morfar. De flyttade till Blisterliden och Magnhild började jobba, bland annat i köket på Edelvik, där hon var kvar fram till pensionen.

Magnhild stod gärna i bagarstugan och många, goda brödkakor producerades där. 2008 blev hon änka och flyttade senare till sitt lilla radhus i Burträsk. Via gemensamma bekanta träffade hon sin särbo, Roland Brännström, och de två kom att betyda mycket för varandra.

Magnhild värnade mycket om de ensamma och hälsade gärna på hos de som behövde lite sällskap. Hon var också aktiv i flera styrelser, 30 år i Röda korset, SPF och Bjurfors bönhusförening, dessutom var hon engagerad i Rismyrlidens vänner samt Församlingshemmets vänner. Hon var en mycket aktiv person med ett stort nätverk. 

Saknaden är stor.
 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!