Linnéa Norlund

Linnéa Norlund, Skellefteå.

       Linnéa Norlund.

Linnéa Norlund.

Foto: Privat

Dödsfall2024-02-24 05:00

I sitt hem på Klockarhöjdens äldreboende avled i fredags vår kära mamma Linnéa Norlund. Hon var dotter till Théa och Johan Lindgren i Vännfors, Vännäsby, och det äldsta av tre barn. Linnéa var en alltigenom vårdande människa. Hon sökte sig till Vårsta diakonissanstalt i Härnösand, som även utbildade hemsystrar/hemvårdarinnor. Efter utbildningen arbetade hon i familjer som hade stort behov av hjälp, bland annat på Strömbäcks folkhögskola i Umeå, samt på en avdelning för patienter med hjärntumörer på Södersjukhuset i Stockholm.

1969 gifte hon sig med Martin Norlund från Bjurön, Lövånger. Paret fick tre barn. Linnéa vårdade dagbarn och de egna barnen i hemmet i Sjungande Dalen och var hemmamamma när familjen flyttade till Medle. Hon bakade, lagade mat och hade alltid något gott att bjuda på när folk kom på besök. Linnéa älskade också att plocka bär. 

När barnen blev stora arbetade hon inom äldreomsorgen och som personlig assistent. Hon kunde konsten att umgås med olika människor och var omtyckt av alla. Eftersom maken var en flitig orgelspelare besökte paret ofta olika gudstjänster och träffar i kyrkor och bönhus. De fick många vänner. Paret flyttade till Sörböle. Som pensionär engagerade sig Linnéa för fattiga romer i staden.

Efter makens död flyttade hon till Fältjägarvägen och fick sedan en lägenhet på Klockarhöjden. Även där gav hon personalen en hjälpande hand, ägnade sig åt sina medboende och dikterade en insändare för mer personal och pengar till vården.

Linnéa hade en enorm livsvilja och återhämtade sig från flera svåra sjukdomar. I fredags somnade hon stilla in i tron på Gud och lämnade jordelivet för ett bättre liv utan smärtor. Hon sörjes närmast av barnen med familjer och syskon med familjer men också av övrig släkt och vänner. 

Familjen 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!