Linnéa Åhman

Linnéa Åhman, Skellefteå.

Linnéa Åhman.

Linnéa Åhman.

Foto: Privat

Dödsfall2022-03-12 05:00

Linnéa Åhman avled på äldreboendet Dammen en tidig morgon den 5 mars. Linnéa föddes i Stormark i en syskonskara på 9. I unga år arbetade hon på sjukhusen i Östersund och Uppsala inom operation och öron- näsa- hals. Hon har berättat att hon tyckte det var ett mycket intressant arbete. 

1953 gifte hon sig med Ruben Åhman, Dalkarlsliden. När barnen kom, Martin och Maria, blev hon hemmafru för resten av sitt liv. 1963 flyttade familjen till Gällivare, där dom bodde i 13 år. Därefter följde några år i Piteå och senare tillbaka till Skellefteå igen. Sedan maken avled 1996 så levde hon ensam.

Linnéa tyckte mycket om att sy och sticka när hon kunde och var väldigt praktisk lagd. Hon var humoristisk, ärlig och gillade inte orättvisor, vilket hon verkligen kunde uttrycka verbalt utan problem. Vi är så oändligt tacksamma för att hon fick leva så länge. Hon var en förebild och efterlämnade en stor familj, senaste åren hade hon förmånen att uppleva många barnbarnsbarn. Linnéa blev 95 år. Saknaden just nu är tung att bära, men hon finns för alltid inom oss. 

Barnen 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!