Linneá Lindmark

Linnéa Lindmark, Ostvik.

Linnéa Lindmark.

Linnéa Lindmark.

Foto: Privat

Dödsfall2024-06-15 05:00

På tisdagsmorgonen den 4 juni somnade vår älskade mamma in efter en kort tids sjukdom vid en ålder av 77 år. Mamma var född och uppvuxen i Ostvik som yngsta dottern till Hjalmar och Iris Karlsson i en syskonskara av sex barn.

Mamma träffade sitt livs kärlek och vår pappa Erik våren 1964 på hennes hemgård. Tycke uppstod och de följdes sedan den dagen alltid åt. De gifte sig 1967 och tog året därefter över mammas hemgård. De efterföljande åren fick mamma och pappa sju barn mellan åren 1967 och 1980. Till mammas stora sorg avled pappa hastigt hösten 2022.

Efter grundskoleåren utbildade sig mamma vid Byske husmodersskola i Ytterstfors. Här grundlades mammas stora intresse för matlagning. Hon trivdes som bäst när hon fick samla hela familjen, släkt och vänner kring matbordet och oavsett hur än många vi var samlade fanns det alltid plats för en till. 

Mamma var hemma och skötte hushållet och oss barn med varm och kärleksfull hand under vår uppväxt. 1986 utbildade sig mamma till yrkeschaufför och körde sedan buss fram till sin pension. Att arbeta som busschaufför trivdes hon mycket bra med och det var ett yrkesval som hon var väldigt stolt över.

EFS och föreningslivet är något som låg mamma varmt om hjärtat. Våra föräldrar har båda varit aktiva i Ostviks EFS, FG-PG samt kyrkans fjällgård i Jäckvik. Intresset för fjällgården uppkom i samband med att mamma under några år ombads köra bussen för Byske församlings familjeläger. Efter det utvecklades engagemanget mer och mer. Många och ofta långa var de perioder de tillbringade på fjällgården som anläggnings- och lägervärdar där mamma ansvarade för matlagningen. Pappa fanns alltid vid hennes sida och stöttade i köket. 

Längre resor var också något som uppskattades. Sedan vi barn vuxit upp gjordes flera utlandsresor och bilresor i Sverige tillsammans med familj och vänner.

Mammas stora, varma hjärta klappade mycket för oss barn, barnbarn och barnbarnsbarn. Hon var en snäll, omtänksam och kärleksfull maka, mamma och medmänniska. Vår sorg och saknad är stor men minnet av hennes omsorg av nära och kära och viljan att hjälpa till finns alltid kvar. 

Familjen 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!