Lilly Johansson

Lilly Johansson, Lövånger.

Dödsfall2023-08-08 05:00

Lilly Johansson har somnat in på Syrenens äldreboende 91 år gammal, där hon bodde sin sista tid i livet.
Lilly växte upp i Nolbyn, tillsammans med sin mor och far, samt två bröder och en syster. Efter avslutad folkskola och hushållsskola arbetade hon som hembiträde i bland annat Umeå. 
Där träffade hon Claes, de gifte sig och bosatte sig i Nolbyn. Där blev de kvar till 1964, då de byggde nytt hus i Lövånger. Under tiden i Nolbyn hade familjen utökats med inte mindre än fem barn; Eleonore, Gunnel, Claes-Göran, Bosse och Anne-Charlotte.
Fram till 1969 var Lilly hemma och tog hand om barn och hushåll. Därefter började hon jobba på Lövångers sjukhem som vårdbiträde, vilket hon fortsatte med fram till sin pension. Hon trivdes bra där, och fick arbetskamrater. 
Lilly hade många intressen; hon tyckte om att arbeta i trädgården och odlade bär och grönsaker i stor mängd, tillsammans med blommor och blad. 

Hon sydde kläder till sig själv och barnen, hon stickade tröjor, hon vävde och broderade, allt med stor skicklighet. 
På mitten av 70-talet började hon och Claes att rusta upp det gamla huset i Nolbyn, något som båda fann stort nöje i. Huset blev ett fritidshus och en samlingspunkt för hela familjen, med barn och barnbarn.

Lilly var en arbetsmänniska med stor kapacitet, hon gav sig på de mest skiftande uppgifter med beslutsamhet, och nöjde sig inte med mindre än ett bra resultat. Hon och Claes gjorde också flera resor till varmare breddgrader, de cyklade på Gotland och Bornholm, allt tillsammans med syster Carina och hennes man.

Familjen betydde mycket för Lilly, hon fanns alltid där för sina barn. Hon fick också uppleva tio barnbarn, och de sista åren tillkom också barnbarnsbarn. Hon hjälpte till när hon kunde, tänkte mer på andras bästa än sin egen bekvämlighet.

Lilly bodde ensam kvar några år i huset, efter att Claes gått bort 2017. Sedan flyttade hon till egen lägenhet, där hon fick hjälp och tillsyn.

Vi är tacksamma för all kärlek och omtanke som hon gett oss, och även våra barn. 
Barnen 
 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!