Lillian Holm

Lillian Holm, Kåge.

Lillian Holm.

Lillian Holm.

Foto: Camilla Öjhammar

Dödsfall2023-01-28 00:00

Vår älskade farmor Lillian har lämnat oss, hon somnade lugnt och stilla in efter en tids sjukdom. 

Farmor föddes i Hökmark 1939 som andra barnet till Syster och Valdemar Lundström, hon hade två bröder. Folkskolan gick hon i Hökmark. 

November 1964 tog farmor examen från sjuksköterskeskolan i Sundsvall med en specialutbildning i kirurgisk sjukvård. Efter ett år i Örnsköldsvik som operationssköterska flyttade hon hem och fortsatte sin karriär vid Skellefteå lasarett. Hon arbetade inom operation, ambulans och narkos för att sedan vidareutbilda sig i Stockholm. År 1967 kunde hon titulera sig som legitimerad narkossköterska. På Skellefteå lasarett fortsatte hon arbeta kliniskt och samtidigt vara föreståndare för avdelningar på sjukhuset. När Morö backe vårdcentral öppnade var hon en av de första anställda och hon avslutade sedan sin karriär där då hon gick i pension.

En ljuv sommarkväll 1959 träffades farmor och farfar på dans i Bursiljums folkpark, en kärlekshistoria som varade livet ut. År 1966 gifte de sig och köpte några år senare hus i Kåge. Tillsammans har de två söner, våra pappor, födda 1968 och 1972. Vi är fem barnbarn och ett barnbarnsbarn. 

Farmor hade ett stort intresse för sömnad och hantverk. Hon har sytt kläder till både barn och barnbarn samt hjälpt oss med krångliga broderier från textilslöjden. Hon hade även intresse för trädgård och hennes hemliga platser för liljekonvaljer kommer fortsätta att leva med oss i familjen. Somrarna tillbringade hon gärna i stugan vid havet i Gumhamn. 

Att komma hem till farmor och farfar var alltid som att bli fri för en stund. Vi fick leka hur vilt vi ville i källaren och den enda gången vi tog paus var när farmor gjort småplättar som vi åt tills vi storknade. För oss barnbarn kommer farmors godnattpussar, lyckosparkar och den obligatoriska "grön-tårtan" och biskvier på högtider vara starka minnen. 

Farmor var en stor förebild för oss alla. Hon var så klok och hade plats för alla i sitt stora hjärta. Hon hade alltid en glimt i ögat och fick oss att skratta ända in i det sista. Vi kommer alltid minnas hennes värme och kärlek. 

Farmor tillbringade sitt sista år på Hedvigsgårdens äldreboende och lärde känna en fantastisk personal som vi är mycket tacksamma för. 

Vår älskade farmora sörjes närmast av vår farfar, våra föräldrar och oss barnbarn. 

Barnbarnen Lisa, Hampus, Tindra, Vilmer och Vera 
 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!