Lilian Norlund

Lilian Norlund, Skellefteå.

Lilian Norlund.

Lilian Norlund.

Foto: Privat

Dödsfall2022-10-22 05:00

Fredag den 13 oktober tog vår älskade mamma sitt sista andetag. Hon hann fylla 80 år. 

Lilian växte upp i Boliden med sina föräldrar ingenjör Carl Holmberg och Thyra och sin lillebror Sören. Redan under sin uppväxt hade hon ett rikt umgängesliv. Hon älskade att umgås på dans, bio och bad, vara i stugan och åka till Ringsele med familjen. Hon fick som tonåring resa med sin gudmor Ruth Holmberg till London och där startade nog hennes stora passion för att resa. Hennes genuina intresse att skapa och måla fanns också med genom hela hennes liv. 

Hon läste vidare med inriktning biologi och tog studentexamen -64. Då hade hon hunnit träffa sin livs kärlek och klippan i hennes liv, Sven Olof. Våra föräldrar har alltid kompletterat varandra och delat samma humor. Med sin vänlighet och värme har pappa varit tryggheten för mamma och mamma varit den glada sociala drivkraften. Lilian fortsatte sedan sina studier på Handelshögskolan i Umeå. Därefter åkte hon till Stockholm och jobbade på bank innan hon flyttade hem till Svenne. Under sitt yrkesliv arbetade Lilian främst med ekonomi, cirka 20 år åt NCC. Hon var också kassör åt föreningar och aktiv i Lottakåren.

Svenne och Lilian gifte sig 1967 och fick dottern Kristina -69 och sonen Krister -72. Året 1972 började de bygga hus i Medle och bodde kvar där till 2008. De trivdes stort och umgicks flitigt med flera av grannarna. Mamma var en mycket social person och uppskattade alla vänner och hade alltid tid för ett samtal till. Våra föräldrar tog över stugan i Furuögrund -92 och det blev favoritplatsen för båda två. De bjöd ofta ut familj och vänner att njuta i solen. 

På 80-talet började Lilian känna av problem med balans och styrka och -96 fick hon diagnosen MS. Hon hade trots det alltid ett leende på läpparna och fortsatte att resa både i Sverige och utomlands och ägnade mycket tid åt sitt stora intresse, måla. Lilian fick sina första barnbarn Emmy och Alex åren -95 och -97. Mycket av mammas tid spenderades med dem där hon ofta samtalade om livet med Emmy.

Det var här hon fann sitt mantra ”Man ska alltid tänka positivt.” Resorna gick gärna till Göteborg dit deras son flyttat och de hann njuta av två barnbarn till, Victor och Love. Lilian har alltid uppskattat vilda blommor och hon delade gärna den upplevelsen med barn och barnbarn.

Mamma och pappa fick nästan 60 år tillsammans. De sista tre åren bodde de på Brogården tillsammans tills pappa dog 24 maj. Vi finner tröst i sorgen att de nu är tillsammans igen. 

Familjen 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!