Lennart Wikström

Lennart Vikström, Skellefteå.

Lennart Wikström.

Lennart Wikström.

Foto: Privat

Dödsfall2022-10-08 05:00

Vår älskade make, pappa, morfar, farfar, svärfar Lennart Vikström somnade in den 1 oktober på Lasarettet i Skellefteå, han blev 94 år. Lennart föddes som tredje yngsta av sju barn och växte upp i den lilla byn Holmstrand vid Byskeälven, inte långt från Fällfors. En plats vi barn älskade. Pappas liv har präglats av intresset för bilar, teknik, fotografering, framkallning, datorn, skidåkning, natur, familjen, barnbarnen och släkt. 

Bilintresset ledde honom till yrket som bilmekaniker på Forslunds där han jobbade under största delen av sin yrkesbana, omtyckt, skicklig och noggrann. 

Många fjällvandringar i Hemavan blev det med familjen. Skidåkning både på längden och utför lärde han oss barn tidigt och åtskilliga skidresor blev det under åren, bland annat påskfirande i husvagn i Vittjåkk.

Pappa Lennart hjälpte gärna till med de lägenheter och hus som vi barn skaffade i Stockholm, hans villighet att hjälpa och lösa problem märktes då han och mamma med värme och glädje kom ner till oss barn och barnbarn. 

Pappas och mammas hus, som de byggde 1956 på Mossgatan blev också väldigt väl underhållet. Vi barn och barnbarn älskade det huset. Jularna njöt vi alla av där. 

Pappa hade en varm Gudstro som bar honom genom livet och delade med oss. Han var medlem i EFS och som ung engagerad PG - ledare. 

Åldern och vissa krämpor gjorde till slut att krafterna började sina, så sista året flyttade de från huset, till lägenhet på Norrstigen vilket han trivdes bra med tillsammans med mamma.

Till slut blev det dock för många fall och kroppen orkade inte mer. 

Lennart har nu äntligen fått komma hem till sin Far i Himlen och vi som känner honom vet att det har varit hans stora mål i livet.

Pappa, make, morfar, farfar, svärfar Lennart lämnar ett varmt avtryck i våra hjärtan, därför mitt i sorg och saknad en stor tacksamhet. 
Familjen 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!