Lennart Viklund

Lennart Viklund, Yttervik.

Dödsfall2023-09-22 05:00

Den 14 september avled vår bror Lennart på Norrlands universitetssjukhus, 66år. Han hade genomgått sin andra canceroperation och hämtade sig aldrig från den. Lennart växte upp i Yttervik och var son till Göta och Harry Viklund. Lennart gick gymnasiet i Skellefteå men flyttade senare till Umeå för att utbilda sig till chaufför på Liljaskolan i Vännäs. Han jobbade en period som långtradarchaufför men efter några år ville han annat. Han började studera till tandtekniker och under den tiden jobbade han som fastighetsskötare i huset där han bodde. Under en följd av år jobbade han som tandtekniker men började tycka att jobbet var lite för stillasittande och enformigt. Han gav sig ut för att resa och sedan flyttade han hem till Yttervik för att hjälpa till lite med jordbruket och tog några jobb som chaufför åt skogsentreprenör och åkare som tex Buwab och Ytterviks Åkeri AB.

Lennart var mycket intresserad av att resa och träffa andra människor och han besökte de flesta kontinenterna. Han var bland annat på rundresa i USA, Mexiko, Dominikanska republiken och Jamaica. I Asien har resorna gått till Thailand, Vietnam, Indonesien och Malaysia. Han gjorde också en längre resa runt i Australien. De flesta städer i Europa besökte han också när han tågluffade som ung. Även en kanalbåtstur i England hann han med.

Lennart var intresserad av att umgås med vänner och han trivdes med att spela spel såsom Trivial Pursuit eller poker, där var han var svår att slå. Han var omtyckt av både sina syskonbarn och kompisars barn för att han var lite busig och kunde hitta på lite spektakulära saker. Till exempel en påsk då han inte var hemma men visste att påskkäringarna skulle svänga förbi, så han ställde ut en kittel på bron fylld med godis och en fejkhand. Han hade även ett akvarium med fiskar och löständer i och gav i julklapp till sitt 10-åriga syskonbarn en stor läskig ödla.

Vi önskar vår älskade bror en rofylld vila.

Syskonen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!