Lennart Lindström

Lennart Lindström, Byske.

Dödsfall2023-02-28 05:00

Lennart Lindström, 74 år, har lämnat oss efter en kort tids sjukdom.

Lennart växte upp i byn Kälfors med föräldrarna Olov och Irma och en äldre bror Bernt och systrarna Eva och Karin.

När Lennart var 10 år gammal avled modern Irma och uppväxten blev med sin far och sina syskon. Fadern Olov gifte om sig med Greta när Lennart var 14 år gammal och paret fick senare syskonet Ann som föddes 1963.

Som ung gick Lennart yrkesskola och målet var tidigt inställt mot att jobba med fordon eftersom det stora intresset var motorsport. Efter yrkesskola fick Lennart jobb som bilmekaniker på Forslunds i Skellefteå. En anställning som han var trogen i 38 år fram till sin pension. 

För 18 år sedan träffade Lennart sin livspartner Marie och paret bosatte sig i ett radhus gränsande mot Byske havsbad. Marie och Lennart fick en fin tid tillsammans och trivdes med att haka på husvagnen bakom Lennarts minutiöst ompysslande Volvo för att åka på campingsemester. Uppskattade resmål var Fiskecampen i Jävrebodarna, Fromheden eller hos någon släkting i närområdet. 

Lennarts största fritidsintresse var motorsport. Under många år som kartläsare i rally och som förare i sina egna bilar inom rallycross. Lennart uppskattade även motorsport som publik och vi är många som följt med som publik på isracing eller andra motorevent.

Från sin pension har Lennart försökt träna med promenader och genom att delta i Korpens gymnastikpass i Byske. Något som både Lennart och övriga deltagare uppskattade väldigt mycket

Lennart var en extremt social människa och älskade att träffa och prata med andra människor. Många i släkten uppskattade Lennarts telefonsamtal och alla möten under alla dessa år.

Om man behövde hjälp med något av sina fordon var Lennart släktens stora fixare. Brodern Bernt fick njuta av många timmars tungt mekande med skotern, traktorn eller åkgräsklipparen.

Alla har vi någon egenhet och även Lennart hade några. Maten fick inte innehålla lök, så Greta och alla andra fick lägga extra tid på finhackning av lök för att undvika att den upptäcktes i maten ... och Lennart åt alltid med god aptit. Lennart hade också en tendens att ogilla värme och trivdes att sitta i skuggan med en skinnjacka sommartid.

Vi är många som kommer att sakna Lennarts värme och intresse för andra människor. En stor människa har tyvärr lämnat oss.

Släkten

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om