Lena Lundmark, Bureå

Lena Lundmark, Bureå

Dödsfall2021-07-05 05:00

Några timmar innan midsommaren somnade vår kära Lena stilla och fridfullt in, 79 år gammal. Många är våra minnen av hennes framfart. Hon gjorde alltid ett stort intryck, framför allt inom det hon älskade, vilket var musiken. 

Många är de som fått ta del av hennes ljuva stämma och fantastiska humor. Vi minns henne förgylla kvarnspel och människors vardag, lite "härtas å vårtas". Lenas liv var kantat av sjukdom, men hennes glöd och vilja gick inte att ta miste på – hennes lägsta energinivå var väldigt hög. 

Lena blev änka alltför tidigt. Hennes make Stig dog 1998, efter 35 års äktenskap och två barn, Boo och Inger. Men hon fick också uppleva sex barnbarn och tio barnbarnsbarn, vilka hon uppskattade väldigt mycket. Ofta hördes det egenmyntade uttrycket "Dajmtajm", vilket innebar gemensamt fika. 

Lena arbetade mycket. MHF låg varmt om hjärtat, och många var de barn och ungdomar som hon lärt cykelvett. När Lena pratade om att börja jobba halvtid, så visste vi att hon förmodligen skulle jobba heltid ändå.

När plikten inte kallade, så var hennes vackra trädgårdar ett brinnande intresse. Sommarstugan i Gumhamn var länge hennes smultronställe, där vi alla gärna umgicks. 

Saknaden efter Lena är överväldigande, det är svårt att verkligen ta in att hon ej är med oss längre. Hon sitter nog med sin käre Stig på en molnkant, dinglar med benen och äter Dajmtårta.

Tack älskade Lena, vila i frid.

Inger

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!