Lena Lindqvist

Lena Lindqvist, Obbola.

Dödsfall2022-11-12 05:00

Lena Lindqvist har somnat in i en ålder av 83 år. Hon föddes i Jörn och var yngst i en syskonskara på fem. Lena gick i realskolan i Jörn, fortsatte på läroverket i Skellefteå där hon tog studenten 1960. Osäker på framtida yrkesbana flyttade hon till Uppsala, läste kurser och valde till sist läraryrket när hon flyttade till Stockholm och Lärarhögskolan. 

Tidigare hade hon, lite oskyldigt, träffat Sven-Olof en sommar i tonåren men vägarna skiljdes åt när både studerade på var sitt håll. En nyårsafton träffades de av slumpen igen och relationen fortsatte på distans tills Lenas lärarutbildning var klar och Sven-Olof fick jobb i Luleå där de flyttade ihop och gifte sig 1964. Ett drygt år senare föddes första sonen Patric varpå flyttlasset gick till Stockholm där Lena fortsatte som lärare i Bollmora. Den andra sonen Jörgen föddes 1971 och nu ville familjen hitta en lugnare plats och valet föll på Umeå där man renoverade ett hus på Berghem och Lena arbetade som en populär lärare på Kolbäcksskolan i många år. Familjen byggde ett hus vid havet där hela somrar tillbringades och familjen hade dessutom ett stort intresse för utförsåkning, fiske och senare bär och svampplockning i fjällen. 

Lena valde att gå i pension vid 60 års ålder, efter en lång och, av både kollegor och elever, uppskattad insats som lärare. De sista 20 åren lämnade Lena och Sven-Olof Umeå och flyttade ner till stugan vid havet och Lena engagerade sig ibland annat damernas Druidloge, utlandsresor och besök hos barnbarnen i Stockholm. 

Vi minns Lena som världen snällaste, mest pedagogiska och uppskattande mamma och farmor, en människa som alltid hade tid över för familj och vänner och kunde leka och läsa i timtal med barn och barnbarn utan att bli trött. En ivrig bärplockare som var kvick i steget och tanken med gott omdöme och stort hjärta. Hon var också en maka med en ängels tålamod och klokhet. Vi kommer att sakna henne för alltid. 

Sven-Olof och Jörgen och Patric med familjer 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om