Leif Öhlund

Leif Öhlund, Ersmark.

Leif Öhlund.

Leif Öhlund.

Foto: Privat

Dödsfall2022-10-08 05:00

Vår älskade make och pappa Leif Öhlund avled hastigt i hemmet lördag den 1 oktober. Han blev 73 år. Han var son till Börje och Miriam Öhlund och bodde sina första år i Åselet innan han tillsammans med föräldrarna och sin lillasyster Susanne flyttade till Jörn. Där växte han upp och gick skola fram till gymnasietiden i Skellefteå. Efter avslutad skolgång började han arbeta på Skega i Ersmark. 1975 flyttade han ihop med sin blivande hustru Ann-Britt Lundström från Älvsbyn på Sjungande Dalen. Där föddes sonen Stefan och dottern Ingrid innan familjen 1987 flyttade till Ersmark där sonen Jonas föddes. 

Leif hade ett stort frilufts- och idrottsintresse som funnits med honom ända sedan barnsben. Många timmar har tillbringats ute på myrar, i skogar och längs med vattendrag, gärna tillsammans med familjen. Han spelade själv fotboll i Jörns IF som ung och engagerade sig sedan i barnens idrottande, också som ledare. De sista åren innan pension arbetade han på Kågedalens AIF:s kansli.

Leif kände starkt för hembygden och delade gärna historier från sin uppväxt i Jörn. Han hade också ett stort musikintresse och man fann honom ofta lyssnades på 50- och 60-talsklassiker, gärna sittandes på altanen i vårsolen med en fikabricka i knäet.   

Många somrar tillbringades med familj och släkt i Åselet. Leif var en social och omtänksam person, han var också en riktig busfarfar till barnbarnen Liv, Carl och Majken. Han var alltid intresserad och höll sig uppdaterad om hur det gick för nära och kära. Som pappa och make ställde han alltid upp och fanns där när det behövdes. Vi kände oss alltid sedda och älskade. 

Saknaden är stor men Leif kommer alltid leva vidare i våra minnen. 

Familjen 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!