Leif Nilsson

Leif Nilsson.
Leif Nilsson.

Leif Nilsson, Ersmark.

Dödsfall 20 april 2022 05:00

Leif Nilsson, Ersmark, avled hastigt i sitt hem efter en kraftig hjärtinfarkt och en stroke. 70 år och11 månader. Leif var yngsta barnet till Adolf och Ingegerd Nilsson och i familjen finns även stora syster Solweig. Han var och förblev Ersmark trofast hela livet förutom två års Verkstads-mekanisk utbildning i Boliden. 

Leif blev en duktig maskinarbetare med jobb på bland annat Alimak och senare Skega, där blev han plikttrogen fram till sin pensionering. Leif var en händig man, många är de alster som han tillverkade i järn och trä med stor presion och noggrannhet. Leif var en pedant hade ordning och reda. Han gillade fartens tjusning, det blev motorcyklar EU-moppe och många bilmärken, första bilen var en gul Audi 80 sport, den var häftig. 

Vid 49 års ålder träffade han sin livskamrat Inga-Lill som även hon jobbade på Skega. Han siktade in sig på henne och det sa klick. De gifte sig och fick nästan 22 fina och kärleksfulla år tillsammans, har aldrig sett en man som höll sin älskade i handen så mycket som Leif gjorde. När Inga-Lill och Leif blev ett par öppnades en ny värld för Leif. Då fick han flyga för första gången. Det blev en resa till Gotland som blev en upplevelse för de båda. Sedan blev det utlandet, till bland annat Italien som blev en drömresa i deras tycke och smak. Det blev även en resa till Grekland. 

Han var en snäll person, kunde brusa upp någon gång, men var mycket kärleksfull mot sin omgivning. Systern Solweigs barn älskade sin morbror, som alltid roade dem med något upptåg.

Vi fick många härliga och trevliga midsomrar tillsammans när Inga-Lill kom in i hans liv och även i vårt liv. Leif var en gourmand gillade god mat och dryck och provade på många olika ölsorter, han kom med glimten i ögat upp till Luleå med sin svågerlåda på midsomrarna och det uppskattades av oss alla. 

Så länge vi lever och minns kommer vi att älska och sakna honom, men i stället för att varje midsommar säga ”tänk om Leif fått vara med nu” ska vi säga ”tänk att Leif fick vara med om detta”. 

Sorgen och saknaden efter Leif är outhärdlig för Inga-Lill storasyster Solweig svågern Bo och syskonbarnen Niclas med familj och Nina med familj.  

Svågern med familj 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa