Leif Karlsson, Avan

Leif Karlsson, Avan

Leif Karlsson, Avan.

Leif Karlsson, Avan.

Foto: Privat

Dödsfall2021-07-03 05:00

Havet låg i stiltje natten till den 23 juni när vår älskade Leif Karlsson somnade in. En riktig fiskarnatt blev hans sista natt i livet. Han blev 75 år gammal.

Leif föddes som andra barnet i en barnaskara på sex till Ruth och Ingevald Karlsson i Avan. Han utbildade sig på yrkesskolan i Renholmen. Han gifte sig med Hjördis Åström från Skellefteå 1967 och de flyttade till Luleå tillsammans. Där föddes sonen Michael. De flyttade sedan till Piteå där andra sonen Thomas föddes. Strax därefter tog Leif över hemgården i Avan, Byske och familjen flyttade dit. Där föddes dottern Elisabeth.

Under större delen av sitt yrkesliv arbetade Leif på det som idag är Smurfit Kappa i Piteå. Vi minns honom dock först och främst som en handlingens man, en skogens man, en fiskare. Han spenderade mycket tid i skogen och på havet, och våra starkaste minnen av Leif är vid en eld med jaktlaget, i en båt eller vid en iskant med en nätbalja i högsta hugg, eller med strömmingssköten redo. Många är vi som uppskattat hans midsommarströmming genom åren, inte minst när båten blivit fylld till bredden och hela byn har fått ta del av fångsten.

Leif tyckte om att resa. Kina, Tanzania och Canada är några av de platser han hann med att besöka, men han tyckte också om att bara fara ut och köra i närområdet med en kaffetermos redo. Han spenderade dock helst sin tid hemma på gården i Avan, där han alltid hade någonting för händer och gärna hade sina barn, barnbarn och barnbarnsbarn på besök.

Det är med ljusa minnen vi tar farväl av en älskad pappa, svärfar, morfar, farfar och gammelfarfar, Avabo och jaktkamrat.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!