Leif Hällgren

Leif Hällgren, Skellefteå.

Leif Hällgren.

Leif Hällgren.

Foto: Privat

Dödsfall2022-10-01 05:00

Leif Hällgren, älskad far, bror, morfar och vän har lämnat oss efter en tids sjukdom.

Leif föddes för 82 år sedan i byn Grånäs, son till Olof och Elsa Hällgren, äldst i en syskonskara av fyra. I tidiga tonåren flyttade han in hos släktingar i Skellefteå för att arbeta som springpojke på Forslunds.

Under skoltiden blev Leif vän med Lars Johansson. Lars presenterade honom för sin tvillingsyster och Leifs blivande hustru Lena Johansson. Efter ingenjörsstudier i Linköping flyttade Leif och Lena tillsammans in i en lägenhet på Norrbölegatan i Skellefteå.

1965 gifte de sig och året efter föddes Annika tätt följd av Björn och därefter Tomas. Med växande familj blev det husköp och några år senare nybygge på Morö Backe där Leif och Lena fick glädje av sitt trädgårdsintresse. Med kreativitet och teknikintresset byggdes en egendesignad stuga i hembyn Grånäs. Stugan blev en kär tillflyktsort för familjen där en stor del av fritiden tillbringades. Med natur runt hörnet var det enkelt att ge sig ut för att plocka bär och svamp.

Karriären började på Boliden Mineral med prospektering. Efter avslutad utbildning till ingenjör började Leif på Alimak som konstruktör av elstyrning i Alimak-hissar och därefter som elektronikkonstruktör på Ursvikens Mekaniska.

Arbetet tog honom ut i världen där hans språkbegåvning ofta kom till användning. Engelska och tyska skrevs och talades obehindrat, även franska och spanska var språk Leif behärskade.

Till Leifs stora sorg dog hans älskade hustru vid 68 års ålder. Med tiden hittade han dansen, först som en tröst men som sedan växte till ett genuint intresse. Genom dansen träffade Leif Eivor som blev en vän för livet.

Pappas hjärta klappade också mycket för barnbarnen Linn och Felicia.

Då Leif nu inte längre finns bland oss får vi vara tacksamma för den tid vi fick tillsammans.

Minnet av hans omsorg av sina nära och kära och viljan att hjälpa finns alltid kvar.

Familjen genom barnen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!