Lars-Olof Lundström

Lars-Olof Lundström, Skellefteå.

Lars-Olof Lundström.

Lars-Olof Lundström.

Foto: Privat

Dödsfall2023-03-04 05:00

Lars-Olof Lundström avled söndagen den 29 januari efter en tids sjukdom. Han blev 75 år. Han sörjes närmast av makan Gun och barnen Patrik och Cecilia med familjer. 

Lasse var född 1947 och växte upp som enda barnet till Olle och Elsa Lundström på Dahlbergsgatan här i Skellefteå. Efter gymnasiet började han läsa medicin i Umeå och sin första tjänstgöring hade han ett drygt år i Mora innan han sedan kom till Skellefteå lasarett som kirurg. Han blev överläkare och en tid även klinikchef. Han var trogen Skellefteå lasarett under hela sin läkargärning. 

Som läkare visade Lasse omsorg, engagemang och stort kunnande i sitt arbete för patientens bästa. Många, många patienter har han kunnat hjälpa. Han älskade sitt arbete och lade ofta mer tid än han behövde för att hjälpa patienten. Och många, många har uttryckt stor tacksamhet över den omsorg som kommit dem till del. Han har också fått stor uppskattning från arbetskollegorna på lasarettet.   

Han var verkligen sina vänners vän. Om Lasse kan sägas något som inte kan sägas om många, han var en man utan ovänner. Han sinnelag och hur han mötte alla, oavsett vänner eller patienter var varmt, genuint, ärligt, fyllt av intresse, integritet och god karaktär.

För Lasse har hustrun Gun och barnen betytt mycket för tryggheten och glädjen i livet. Han var stolt och tacksam över sin familj. Den nära omsorgen och gemenskapen i familjen betydde förstås extra mycket under den sista sjukdomstiden. 

Lasse sörjs av anhöriga och så många patienter, arbetskollegor och vänner. Vi upplever hans bortgång som en stor förlust. Mitt i saknaden känner vi även tacksamhet över den tid som vi haft förmånen att få vara hans nära vän. 

Per och Stefan 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!