Lars Lindström

Lars Lindström, Ursviken.

Lars i sin fiskehatt

Lars i sin fiskehatt

Foto: Martin Hofverberg

Dödsfall2023-04-03 05:00

Lars Lindström somnade in den 11/3 efter en längre tids sjukdom på Trivselns vård och omsorgsboende. 

Lars, eller Nutte, som han kallades av alla som kände honom, växte upp i Ursviken med sina föräldrar Pontus och Majlis samt storebror Kent. I Ursviken kom han att leva och bo hela sitt liv. Där träffade han Helén som han gifte sig med, och de fick två döttrar, Fanny och Sofia. Med Helén byggde han hus, där familjen kom att bo i många år. 

Familjen åkte på många fantastiska och minnesvärda resor med husvagnen genom Sverige men Lars tyckte även om att få bege sig till fjällen. Där var det fisket som lockade, som han i lugn och ro kunde få ägna sig åt. Många kommer att ha en minnesbild av honom där han står vid ett bra fiskeställe, med hatten på huvudet, iklädd den rutiga flanellskjortan, ivrig att fånga den största fisken. 

Lars älskade även musik och dans. Om rätt låt spelades, oftast något från Creedence, var han inte sen med att bjuda upp till dans. 

Lars köpte sin första lastbil -81 och startade åkeriet som han namngav efter sitt smeknamn, Nuttes Åkeri. Efter ett par år köpte han ett större åkeri som han drev fram till dess att han drabbades av Parkinsons sjukdom och Levi Body demens. 

Sista tiden bodde han på Trivselns vård och omsorgsboende där han fick bra omvårdnad av personalen. 
Lars lämnar oss med många fina minnen. 

Helen med döttrarna Fanny och Sofia 
 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!