Lars Fahlgren

Lars Fahlgren, Skellefteå.

Lars Fahlgren.

Lars Fahlgren.

Foto: Privat

Dödsfall2022-07-30 05:00

Vår älskade Lars Fahlgren somnade in den 17 juli. 

Lars föddes och växte upp i Ersmark. Han var son till Magnus och Selima och yngst av nio syskon. Efter värnplikten inledde Lars sin yrkesbana inom brandkåren. Vid två tillfällen vidareutbildade han sig inom yrket, först till brandförman och sedan till brandmästare. Han blev kvar inom räddningstjänsten ända fram till sin pension. 

1960 träffade Lars sin livskamrat Ann-Marie, född Carlberg, också hon från Ersmark och de gifte sig två år senare. De bosatte sig i en lägenhet på Norrböle och fick 1963 sin son Peter. 1970 köpte de ett av radhusen som byggdes i Sjungande dalen och bosatte sig där.

Många somrar åkte familjen på campingsemester med husvagn runtom i Sverige. De tillbringade också tid, sommar som vinter, i fjällstugan i Hemavan och fjällvandrade, fiskade och åkte slalom. När sonen började spela hockey i Skellefteå AIK engagerade sig Lars som ledare i laget. Ishockeyn har sedan dess varit ett av hans största intressen. 

Mellan 2001 och 2011 fick Lars och Ann-Marie fyra efterlängtade barnbarn. 2003 sålde de radhuset och flyttade till en lägenhet på Getberget och köpte en sommarstuga i Buskösundet. De tillbringade en stor del av sin tid i stugan, tillsammans med sonen och hans familj, mest på sommaren, men även vintertid. 

Farfar Lars var mycket delaktig i barnbarnens ishockeyspelande. Han skjutsade till träningar många gånger i veckan och stod oftast på läktaren och tittade på hela isträningarna och såklart även på matcherna. Lars följde även AIK:s A-lags hemmamatcher och hade många år sitt säsongskort för sittplats. 

Lars var en fantastisk människa som alltid ställde upp när det behövdes. Han hade ett stort hjärta och visade omsorg och kärlek för familjen, med glimten i ögat. Saknaden efter Lars är stor, men minnena lever kvar.  

Familjen 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!