Lars-Ander Sandström, Skellefteå

Lars-Ander Sandström, Skellefteå

Dödsfall2022-09-10 05:00

Pappa föddes i Malå 1950 och bodde första delen av sitt liv i Kvorbevare. Han var näst äldst av fyra syskon. Han förlorade sin pappa tidigt och detta påverkade honom mycket. Han kände stort ansvar för familjen och den känslan varade nog hela livet. När pappa var 16 år flyttade han till Skellefteå och här gick han en dekoratörsutbildning och jobbade på Tempo samt frilansade lite under en period. Att göra rätt för sig och jobba var viktigt för pappa. Han fick tidigt anställning på JW Anderssons och där jobbade han som säljare. Senare jobbade han för Ejderstedts som resande säljare. Han jobbade också en period på Snidex i Burträsk.  

Pappa var en driftig och driven person. Han ville prova vara egen företagare och startade Pulverline på nittiotalet. Det gick inte riktigt som han ville och han sålde senare företaget som finns kvar i sina ursprungliga lokaler på Hedensbyn. Därefter startade pappa LA Verktyg och Maskin AB. Han reste och sålde snickerimaskiner och tillbehör. Hans kompetens efterfrågades av Jon Stenberg AB i Emmaboda och han blev säljare för dem samtidigt som han drev sitt företag. Han jobbade med dem och för sitt eget företag fram till dess han gick i pension. 

Barnbarnen var det bästa som fanns för pappa. Han var en stor del i deras liv, både biologiska barnbarn och bonusbarnbarn. Husvagnstid var vilotid. När pappa fick vara i husvagnen tillsammans med Agnetha varvade han ned och njöt av att vara i nuet.  

När pappa var 34 diagnostiserades han med en degenerativ njursjukdom. Njurarna blev sämre och sämre tills han fick en ny njure 2005. Nya njuren krånglade och man fick aldrig den att fungera fullt ut. Trots detta klagade pappa sällan utan fortsatte jobba och fixa saker för andra runt omkring honom. Att finnas där för andra var viktigt för pappa. 

Pappa tyckte om sin familj och sina vänner. Att dansa, jaga och ketchup. 

Han fattas oss någonting ofantligt.  

Johanna och David 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!