Kurt-Lennart Nilsson

Kurt-Lennart Nilsson, Umeå

Dödsfall 16 mars 2022 05:00

Kurt-Lennart Nilsson, Umeå, har efter en längre tids sjukdom stilla insomnat i hemmet. Han blev 76 år gammal och sörjs närmast av sin hustru och familj. 

Kurt-Lennart föddes den 28 Juni 1945, som yngst av tre barn till Gerda och Johan Nilsson. Familjen bodde i Ekträsk, men flyttade sedan till Raggsjö där familjen bosatte sig på mamma Gerdas födelsegård. 

Kurt-Lennart var akademiskt lagd och utbildade sig till lärare i Kalmar. Under en period studerade han även vid Universitet i Umeå. Det var under den perioden som han träffade Maja, som sedan blev hans hustru, när de 1972 gifte sig i Norsjö kyrka. Tillsammans bosatte de sig i Norsjö och 1976 reste de till Thailand, där sonen Per adopterades. Efter tolv år flyttade familjen från Norsjö, tillbaka till hans hembygd Raggsjö och mamma Gerdas födelsegård. 
Under många år arbetade Kurt-Lennart som lärare, rektor och hade förtroendeuppdrag inom kommunfullmäktige och kommunstyrelsen. Trots hans åtaganden i sitt yrkesverksamma liv, gav han alltid familjen och hemmet störst uppmärksamhet med sin kärlek och omsorg. 

Åren i Raggsjö präglades mycket av Kurt-Lennarts och hustruns engagemang kring Torgny Lindgrens litterära landskap. Kurt-Lennart var en eldsjäl som lyfte bygdens kulturarv som många även tog del av när de besökte Raggsjö. Kurt-Lennart var lugn, eftertänksam och en fantastisk lyssnare. Musik var en stor del av hans liv där låten ”My Way” med Frank Sinatra var en favorit. Den låten fick även andra ta del av när han sjöng med sin fantastiska sångröst. Utöver musiken så fanns även fler intressen. Kurt-Lennart var en man med många strängar på sin lyra. 
 

Efter många innehållsrika år i Raggsjö flyttade sedan Kurt-Lennart med sin hustru till Umeå 2019. De fick då möjlighet att bo nära sin son, där familjen utökats med tre barnbarn. Hans engagemang fortsatte även där, genom sonens företagande inom mat och street-food. För Kurt-Lennart var närheten till barn, barnbarn, släkt och vänner betydelsefullt, vilka han också fick vara nära, innan han stillsamt och fridfullt somnade in i hemmet. 
Familjen 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa
Läs mer!

En person död efter olycka utanför Botsmark

En person död efter olycka utanför Botsmark
Dödsfall

Svea Magnusson

Svea Magnusson
Dödsfall

Anders Nilsson

Anders Nilsson
Dödsfall

Anders Nilsson

Anders Nilsson
Dödsfall

Roger Salomonsson, Umeå

Visa fler