Kurt Andersson

Kurt Andersson, Skellefteå,

Kurt Andersson.

Kurt Andersson.

Foto: Privat

Dödsfall2022-07-23 05:00

Min älskade sambo, vår bror och morbror somnade in den 12 Juli omgiven av sina närmaste. Kurt var son till Allan och Jenny Andersson. Kurt föddes i Flarken där han tillbringade sina barndomsår tillsammans med sin syster Irja.

Sitt yrkesliv började han på Flarkens snickeri, sedan blev det flytt till Skellefteå och anställning på Hiab Foco där han blev kvar i många år. I mitten av 90-talet utbildade han sig till undersköterska och arbetade inom socialpsykiatrin fram till sin pensionering.

Sin militärtjänstgöring gjorde han på Berga i Stockholm, efter det mönstrade han på olika båtar såväl lastfartyg som passagerarbåtar och har på så sätt fått se stora delar av världen. Kurt har också varit FN-soldat på Cypern och Sinai, en uppgift han trivdes väldigt bra med.

1997 träffades vi och fick 25 fina år tillsammans. 2006 köpte vi vår sommarstuga där vi fick uppleva många fina somrar tillsammans. Vi hade våra fina andungar som Kurt matade med havregryn. Djur och natur låg honom varmt om hjärtat.

En stor del av Kurts liv har bestått av motion och löpning. Otaliga är de mil han sprungit. Det har blivit många lopp genom åren; Vindelälvsloppet, Lidingöloppet, Skellefteå – Aten – New York-maraton för att nämna några. Sport i allmänhet var ett stort intresse för Kurt. 

Kurt som person var snäll och omtänksam, alltid redo att ge en hjälpande hand till någon som behövde det. 2013 drabbades Kurt av blodcancersjukdomen Myelom som han kämpat mot i nio år och som slutligen tog hans liv. Nu har Kurt fått ro och slipper lida mer, sorgen och saknaden är obeskrivlig. Men vi bevarar alla fina minnen i våra hjärtan.

Lena 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!