Krister Pettersson

Krister Pettersson, Bureå.

Dödsfall 17 december 2022 05:00

Tidigt på morgonen den 11 december somnade min make, vår far Krister Pettersson in efter en tids sjukdom. Han blev 74 år. Närmast anhöriga är jag (makan) Majlis och våra döttrar med familjer, bror, syster och övrig släkt och vänner. 

Krister föddes i Skellefteå som nummer två av tre barn till Ebba och Lennart Pettersson. Efter en tid flyttade de till Säter utanför Kristineberg och sedan slutligen till Norrbäck i Flarken. 

Krister utbildade sig till elektriker och jobbade bland annat på BPA och Elof. 1973 gifte vi oss och fick två döttrar, Caroline och Sofi. Efter att ha bott i Skellefteå byggde vi hus i Bureå och har bott där sedan 1977. 

Under en period var Kristers stora intresse travhästar, men det bästa han visste var att arbeta i skogen tillsammans med sin bror, sitta i skogskojan, dricka kaffe och lösa världsproblemen. Han tyckte också väldigt mycket om att plocka bär, gärna hjortron i fjällen. 

Med åren kom också fyra barnbarn, som blev hans stora glädje och som han tyckte om att hälsa på. Han fick även göra flera resor utomlands tillsammans med barn och barnbarn. 

Krister var alltid så glad och positiv, omtänksam och gästvänlig. 

Till slut blev sjukdomen alltför svår och Krister fick somna in hemma med oss i närheten.

Han fattas oss. Vi saknar honom så. 

Familjen 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa