Knut Lindmark

Knut Lindmark.
Knut Lindmark.

Knut Lindmark, Nyåker, Burträsk.

Dödsfall 10 juni 2023 05:00

Onsdagen den 31 maj somnade vår pappa Knut in lugnt och stilla.

Han var född i Ljusvattnet, Burträsk. Son till Edla och Gustav. Pappa var yngst i en syskonskara av sju.

Under 40-talet gick flyttlasset till Nyåker, Burträsk där pappa växte upp. 

Pappa övertog hemmanet på 50-talet och blev Nyåker troget i hela sitt liv.  Han träffade vår mamma Ragnhild från Yttervik, de gifte sig 1960. Dom fick oss tre barn, Torbjörn, Gunnar och Eva. Ragnhild gick bort 2008 och Torbjörn 2022.

Pappa jobbade först som skogshuggare åt Martinssons men fick sedan en tjänst på fabriken. Han jobbade där till 80-talet då han började på Nymek, han jobbade där tills han blev pensionär. 

Vid sidan om jobbet så sköttes jordbruket med allt som det innebar. Semestrarna bestod mest av att få in höet. Att få vara med och hässja och sedan få åka hölass var en höjdpunkt. När slåttern var klar för dagen så blev det bad i Vitsidtjärn. Jordbruket drev han och mamma till mitten på 80-talet. 

När han fick mera fritid så blev fjällresor med fiske en höjdpunkt på året. Bärplockning var en annan, speciellt hjortron. Att följa honom på en hjortronmyr var en upplevelse.

Pappa tyckte om att vara i skogen, ännu roligare blev det när han köpte sin första skogstraktor. Han tyckte även om att dansa. 

Att sitta och prata med honom var som att sitta med ett uppslagsverk, han visste ju nästan allt. 

Vi minns vår pappa med stor glädje och att just han var vår pappa. Men nu är hans resa slut och vi unnar honom en skön vila. 

Gunnar och Eva 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa