Kjell-Olov Björk

Kjell-Olov Björk, Norsjö.

Dödsfall 11 januari 2024 05:00

Lördagen den 30 december somnade Kjell-Olov Björk in, omgiven av sin familj. Han blev 84 år.

Kjell-Olov växte upp i södra Kusfors, tillsammans med en bror och en syster. Som 15-åring började han jobba i skogen. Han gick utbildning på skogsbruksskolan i Småbacka. Det var också genom jobbet i skogen som han träffade sin hustru Ingeborg.

När det blev ont om jobb i skogen flyttade han med Ingeborg till Eskilstuna. Där jobbade han först på Bolinder Munktell och sedan övergick han till att arbeta vid Vägverket. Under den tiden gick han även utbildning till vägmästare i Sala.

1973 utökades familjen med två fosterbarn. 1974 gick flyttlasset norrut igen, till Umeå. Där fick han jobb som laboratorieföreståndare, ett arbete som han fortsatte med fram till pensionen.

När barnen var små engagerade han sig mycket i deras aktiviteter, speciellt orientering, då han i många år var ungdomsledare i SK Björnen i Vindeln.

När Kjell-Olov gick i pension flyttade vi tillbaka till hans hemställe i Södra Kusfors. Som pensionär brann han mycket för nykterhet i trafik, bland annat var han i många år ordförande för MHF Norsjö-Bastuträsk.

Han hade även ett stort intresse för blommor, något som inte bara var till glädje för familjen utan även för många andra. Ett annat stort intresse var att plocka bär, då hjälpte han även många andra att hitta de rätta bärställena. När barnbarnen kom engagerade han sig även mycket i dem.

Eftersom Kjell-Olov blev sjuk bodde vi de sista åren i Norsjö. Kjell-Olov var en hjälpsam person som alltid ställde upp när det behövdes.

Saknaden är stor, men vi är tacksamma för alla minnen och för allt vad som han har gjort för oss. 

Familjen 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa