Kjell Johansson

Kjell Johansson, Skellefteå.

Dödsfall 1 juni 2022 05:00

Kjell Johansson avled efter en tids sjukdom på Skellefteå lasarett den 22 maj i en ålder av 89 år.

Han föddes i Kvavisträsk, Norsjö kommun, son till Sven och Hanna Johansson som nummer ett i en syskonskara av tre bröder. 

I slutet av 50-talet träffade han sin livskamrat Märta Vallin och paret gifte sig 1960.

I äktenskapet föddes två barn, Ethel 1961 och Lennart 1962.

Han har bland annat arbetat på Siporex i Skelleftehamn men även varit med och kört cementbil vid kraftverksbyggen i Skellefteälven, största delen av sitt yrkesverksamma liv har han arbetat på Lantmännen i Skellefteå där han även var fackligt engagerad i många år.

Fritiden har han helst spenderat i den sommarstuga han byggde i början av 70-talet där hans stora intresse var att odla och många är de höstar vi varit där och grävt potatis. 

Han tyckte också om att snickra och han har hjälpt till mycket när vi barn bland annat renoverat kök men även snickrat mycket av de möbler som har funnits i hemmet.

Musik och att spela bland annat gitarr var också något han gärna gjorde och var under några år med i en grupp, Norrsken, som spelade på bland annat äldreboenden och bönhus. 

Ett annat stort intresse var också släktforskning och han var även med i Skelleftebygdens släktforskare samt har varit forskarvärd på Nordanå. Många är de timmar han lagt ned på det och han lämnar efter sig ett digert material. 

När han i mitten av 90-talet köpte sin första dator blev det ännu lättare att forska och då kunde han även maila med släkt i USA och Canada som han tidigare skrivit brev till. 

När han nu gått ur tiden kommer vi att minnas honom som en snäll, hjälpsam person, saknad men aldrig glömd.  

Familjen genom dottern Ethel 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa