Kjell Jerker Bergström

Kjell Jerker Bergström, Bureå.

Kjell vid ett av sina äppelträd.

Kjell vid ett av sina äppelträd.

Foto: Olov Bergström

Dödsfall2024-06-26 05:00

Kjell Bergström har den 10 juni 2024 avlidit i en ålder av 89 år. Han var född och uppvuxen i Norrfjärden-Långträsk som den tredje i en syskonskara av tolv. Han sörjes närmast av maka, en dotter, två söner och fem barnbarn. 

Kjell visade tidigt intresse för odling, redan som tonåring anlade han rabatter och trädgårdsland för odling av grönsaker och blommor hemma i Långträsk. 
Han arbetade i Bodens parkförvaltning under ett flertal år, därefter utbildade han sig vid Söråkers lanthushållsskola och senare vid Alnarps trädgårdsingenjörsutbildning.

Efter examen fick han anställning som trädgårdskonsulent över Västerbottens norra länsdel.
1968 träffade Kjell sin blivande fru Eva. De gifte sig 1971, byggde hus i Bureå och fick sina barn Malin, Joel och Olov. Han uppförde också en stuga på Landskär där familjen tyckte mycket om att vara.

Kjell var särskilt intresserad av pomologi, med ett specialintresse för äppelträd, dess skötsel och beskärning. Han hade också ett stort intresse av fotografi och fotograferade växter från olika trädgårdar som han besökte. Dessa bilder blev ett uppskattat inslag i hans föreläsningar som han höll för trädgårdsföreningar runt om i länet. Trädgårdsintresset fanns kvar ända tills sjukdomen tog överhand.

Som pensionär fick han också tid för barnbarnen, framför allt Leo som han hade möjlighet att hämta från förskolan varje dag.

Vi sörjer Kjell som en älskad familjefar som har lämnat oss i stor sorg. Vi minns honom som glad, klok och mycket förnuftig. En man som alltid hade en nära relation till naturen. 

Vi tänker på honom med glädje. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!