Kjell Jakobsson, Kåge

Kjell Jakobsson, Kåge.

Kjell Jakobsson, Skellefteå.

Kjell Jakobsson, Skellefteå.

Foto: Privat

Dödsfall2021-08-16 05:00

Vår kära pappa Kjell har, efter ett strävsamt och innehållsrikt liv, avlidit i en ålder av 85 år. Närmast anhöriga är barnen Carina och Mattias med familjer samt särbo Anita med familj.

Han föddes på Hedensbyn där han bodde fram till 3 års ålder, därefter gick flyttlasset till Ersmark.

Kjell var son till Josef och Dagmar Jakobsson. Han växte upp tillsammans med sin yngre bror Håkan på familjens bondgård. Där hjälpte han till med att driva jordbruket.

1954 började Kjell arbeta på SKEGA i Ersmark och blev trogen kvar i 42 år. Där träffade han också sin blivande hustru Margoth Lindholm från Kusmarksliden. De gifte sig 1959 i Kusmark kyrka. 1961 föddes dottern Carina och 1965 köpte makarna ett hus i Kåge. Kjell och Margoth renoverade huset och 1967 stod det klart för inflyttning. 1968 föddes sonen Mattias.

Kjells liv har präglats av kreativitet, särskilt att bygga och skapa olika saker. Han gillade att ha många bollar i luften och att lösa olika problem. 1996 började Kjell att arbeta på sonens företag, Ersmarks Trä och Bygg. Där var han "allt i allo" och bidrog med många praktiska handtag men kanske främst med sitt goda humör och viljan att ställa upp.

1997 blev han änkeman han har med intresse följt barn, barnbarn och barnbarnsbarn och det lyste lite extra i hans ögon när han träffade de allra minsta. Några år senare träffade han Anita som blev hans nya livskamrat. De fick 20 fina år tillsammans.

När hälsan började svikta flyttade Kjell till Klockarhöjdens äldreboende där han fick god omvårdnad.

Vi kommer att sakna hans positiva närvaro och vi är tacksamma för allt stöd han gett oss genom livet. Han lämnar många ljusa och fina minnen efter sig.

Barnen med familjer

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!