Kjell Holmqvist

Kjell Holmqvist, Långviken.

Kjell Holmqvist.

Kjell Holmqvist.

Foto: Privat

Dödsfall2023-10-20 05:00

Vår älskade Kjell, make, far, svärfar, morfar och farfar, har hastigt lämnat oss. Han skulle ha fyllt 85 år i november och kalaset var bokat, men så blev det inte. På torsdagsaftonen den 12 oktober tog han sin sista promenad ner till postlådan och var på väg tillbaka när han sjönk ihop. Livet lämnade honom där han trivdes som bäst – hemma på gården.

Kjell föddes i Fjällboda, växte upp i Fjällboheden, två byar nära Österjörn. Han var äldsta barnet till Irma och Eugén Holmqvist. Syskonen heter Doris och Arne. När Kjell var 17 år gick familjens flyttlass till Skellefteå och arbetslivet tog vid. Efter några korta anställningar fick han jobb i Rydlinge handelsträdgård på Alhem och var där tills den såldes. Då fick han jobb på parkförvaltningen i Skellefteå kommun och där blev han kvar. 

Intresset för blommor tog inte slut med jobbet, han provade dessutom att ha både får och andra husdjur. Han var biodlare i över 30 år, och att vara i Bonnstan och sälja honung tyckte han om. Han gladdes över alla möten med människor.

Sista åren har han deltagit i dagverksamhet på Ekan, dagar han alltid såg fram emot.

År 1974 gifte han sig med Britt-Maria i Långviken och fick två bonusbarn, Östen och Gunnar. Samma år föddes dottern Sara och två år senare sonen David. Med tiden har det också blivit nio barnbarn. Den nära kontakten med barn och barnbarn var hans stora lycka under pensionärstiden. Han var skojsam, vänlig och nyfiken på allt och lämnar ett stort tomrum efter sig.

Vi saknar honom. 

Familjen 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!