Kjell Häggmark

Kjell Häggmark, Bjurfors.

Kjell Häggmark.

Kjell Häggmark.

Foto: Privat

Dödsfall2023-12-30 05:00

Vår älskade pappa somnade in den 15 december, han blev 85 år gammal. 

Pappa växte upp i Bjurfors näst äldst av fem syskon.  1959 gifte han sig med vår mamma Else-Marie Dahlberg och de bodde tillsammans i Örviken tills de sedan flyttade till Bjurfors och tog över gården och skapade ett hem där och fick oss fyra barn och senare fick sju älskade barnbarn. 

Pappa var mycket aktiv och hann med både jordbruk och drev egen taxirörelse. Han var intresserad av skog och jakt som han fick ägna sig åt efter han sålt taxirörelsen. Många blev timmarna i skogen.

Han var också mycket intresserad av sport särskilt fotboll, hockey och skidåkning. Sågs ofta på barnbarnens matcher och tävlingar och ställde alltid upp för oss alla. 

Vår mamma gick bort alltför tidigt 2008 men de fick många fina år tillsammans och hann uppleva att resa tillsammans både med oss barn och barnbarn men även själva. De älskade också att åka i väg en sväng med husvagnen som de skaffade sig och där de fick bara vara. 

När vår bror André dog 2020 blev det en stor sorg för pappa då de levde nära varandra på gården i Bjurfors. Pappa bodde kvar på gården några år men flyttade sedan till Burträsk och fick ett bra år i sin lägenhet på trygghetsboendet Domaren där han trivdes bra.

Han var mycket social och gillande att ha människor omkring sig och var engagerad i både SPF och PRO med mera. Han träffade ofta sina bröder som han hade starka band med och många var skratten när de träffades och berättade om olika tokigheter och anekdoter som de varit med om. Pappa hade en fantastisk förmåga att komma ihåg människor och händelser och berättade det på sitt speciella sätt som fick många skratt. Han hann också med att få uppleva ett barnbarns bröllop i sommar och att bli gammelmorfar till lille Olle vilket han gladdes mycket åt. 

Med åldern kom en del begränsningar för pappa men han fortsatte alltid att kämpa på och tänka positivt och ville klara sig själv, ”ja förstå int va de är med mig” hörde vi ju många gånger och han hoppades på att han skulle bli bättre och hade fortfarande saker han vill göra. 

Vi vet att han älskade sitt Bjurfors, sitt barndomshem och där vi växt upp och som blev allas vår träffpunkt med barn och barnbarn och vi har många fina minnen därifrån tillsammans som vi aldrig kommer att glömma. 

Vi är tacksamma för allt han gav och hans omtanke om oss och våra minnen kommer alltid att finnas hos oss alla. 

Döttrarna med familjer 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!