Kjell Andersson

Kjell Andersson, Fäbodliden.

Kjell Andersson, Fäbodliden

Kjell Andersson, Fäbodliden

Foto: Nina Persson

Dödsfall2024-03-02 05:00

Onsdag den 21 februari somnade vår Kjell Andersson in, lugnt och stilla på Skellefteå lasarett. Han blev 83 år gammal. Kjell, son till Viktor och Fia växte upp i Fäbodliden, i en syskonskara på fyra samt en fosterbror.

Redan som sexåring började han i skolan som låg nästgårds, då de bara hade antagning vartannat år. Föräldrarna bedrev jord- och skogsbruk och han fick tidigt vara med och lära sig dess skötsel. Några år efter avslutad sexårig grundskola i Fäbodliden och Storbrännan började han på skogsbruksskolan i Småbacka och sedan följde några år som skogsarbetare. Därefter började han arbeta på Forslidens snickerifabrik. Under 60-talet träffade han Britt-Eva från Bygdsiljum och flyttade då till Umeå och där jobbade han inom snickeribranschen fram till pensionen. 

1970 gifte han sig med Britt-Eva som kom att bli hans livskamrat. De fick två barn tillsammans; Fredrik föddes 1973 och Nina 1979. Familjen har sedan utökats med barnens respektive samt fyra barnbarn; Wilma, Molly, Sally och Tyra. 

I början på 80-talet tog Kjell över hemmanet i Fäbodliden och spenderade tillsammans med familjen all ledig tid där. 2008 flyttade han och Britt-Eva tillbaka till hans barndomshem. 

I de yngre åren var fotboll den stora passionen men intresset för att vistas i skog och mark har alltid varit stort hos Kjell. Jakt, fiske, bärplockning och skogsbruk ägnade han många timmar åt under åren. 

2019 kom beskedet att han hade Lewy Body Demens. Under 2023 började sjukdomen visa sig alltmer men trots det kämpade han på med gårdens bestyr så som snöskottning och vedhuggning in i det sista. Närmast sörjande är hustrun samt barn och barnbarn. Saknaden är stor men han lämnar många ljusa och fina minnen efter sig. 

 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!