Kerstin Vedin

Kerstin Vedin, Villvattnet.

Kerstin Vedin

Kerstin Vedin

Foto: Henrik Vedin

Dödsfall2024-03-16 05:00

Kerstin Vedin (född Forsgren) har stilla insomnat i en aktningsvärd ålder av snart 94 år.
Kerstin Föddes i Storbrännan 1930-06-21 som näst äldsta barnet av åtta syskon. Fick tidigt axla ansvar som äldsta flickebarn och bidrog även till försörjningen vid unga år bland annat som tvätterska och hemhjälp.

1953 hittade hon sin livskamrat, Stefan Vedin från Villvattnet, dit hon flyttade och skaffade familj med fem barn, de fyra första under mindre än tre år. Hennes stora intresse var jordbruket, att ta tillvara på det som fanns i naturen med bärplockning med mera. Handarbete var den avkoppling som hon med glädje utförde och delade sina alster till både barn och barnbarn. Hennes stora intresse för sin bygd och dess människor var grunden till att hon på senare år lade stor del av sin tid till släktforskning, skapandet av böcker såsom ”Villvattnet med omnejd 1539 - 2004” samt ”Boken om Storbrännan”. 

Efter Stefans död 2005 bodde Kerstin kvar i Villvattnet fram till januari 2013 då hon flyttade till trygghetsboendet Domaren i Burträsk. 
Som människa var Kerstin en rakt igenom god medmänniska. Det fanns alltid plats i både hem och hjärta, skulle huset vara fullt fanns alltid plats för en till, minst. Vi kommer alla att sakna henne men hon är i ljust minne bevarad. 


 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!