Kerstin Tjärnqvist

Kerstin Tjärnqvist, Bureå.

Kerstin Tjarnqvist

Kerstin Tjarnqvist

Foto: Privat

Dödsfall2022-03-26 05:00

Fredagen den 11 mars avled mamma hastigt och oväntat i hemmet. Hon blev 69 år.

 Mamma föddes som yngsta barn av fem i Multrå i Ångermanland. Hennes föräldrar skiljde sig efter några år och hon kom så småningom att flytta med sin mamma och syskon till Skelleftehamn. När hon var 18 år gick mamma ut på dans på Pansalen i Skellefteå och det var där hon träffade sin blivande man. Efter några år tillsammans fick de mig och min lillasyster, gifte sig, köpte hus och bosatte sig i Bureå. Hon utbildade sig till läkarsekreterare och jobbade några år som det, men hon hade även flera andra arbeten under sin yrkesverksamma tid, innan hon lämnade arbetslivet och blev pensionär något år tidigare än 65. 

 Ett av mammas största intressen var att resa och att köra bil. Familjen gjorde många bilresor under årens lopp, både i Sverige och utomlands men en och annan charterresa hann det också bli, varav flera gånger till Thailand. Även Egypten och New York fick sig efterlängtade besök. Vi hade planerat en ny bilresa tillsammans nu i sommar som hon gladde sig åt men som nu tyvärr inte blir av.

 Andra intressen hon hade var auktioner och loppisar, hon gillade att inreda sitt hem med vackra saker som inte nödvändigtvis behövde vara nya. Att renovera saker var inte heller främmande för henne, hon avlutade gamla möbler, målade om dem, bytte tyg på stolsitsar, tapetserade och möblerade ofta om hemma. 

 Hon gillade också att läsa och då främst deckare. I sina yngre år besökte hon ofta biblioteket, och då på jakt efter just den genren. Ett och annat korsord har också blivit löst samt att hon också gärna såg gamla filmer. Ju äldre ju bättre och de fick gärna vara svartvita. 

 2003 gick yngsta dottern bort efter en tids sjukdom, vilket tog hårt på hela familjen. Mamma var den som var starkast av oss och stöttade och tröstade så gott hon kunde, trots att hon själv var mitt i en stor sorg. Hon var en hjälpsam person som alltid ställde upp för sina närmaste. 

 När hon blev pensionär började hon engagera sig mer i föreningslivet, både hon och pappa var med i Skellefteå Bouleklubb samt i PRO. Hon satt även ett tag som kassör i föreningen Träffpunkten i Bureå. Att se hockeymatcher med AIK på TV med kompisarna var ett annat intresse som mamma och pappa delade. 

Det kommer bli ett stort tomrum efter mamma som gick bort alldeles för tidigt. Vi önskar att vi hade fått ha fler fina år tillsammans. Men vi minns henne såsom den fina, omtänksamma person hon var. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om