Kerstin Öhman

Kerstin Öhman, Avan, Lövånger.

Dödsfall2022-12-23 05:00

Vår älskade mamma lämnade oss på vinterns vackraste dag den 16/12 på Skellefteå lasarett efter en kort tids sjukdom. Hon blev 92 år.
Mamma Kerstin föddes i byn Avan utanför Lövånger på en liten bondgård med närhet till både sjö och hav.  Hon växte upp tillsammans med fyra syskon som kom att stå henne nära livet igenom. Uppväxten var tidvis fattig men alltid fylld med mycket glädje och skratt. 
Mamma tog i unga år jobb som hembiträde i Skellefteå, där hon var mycket uppskattad. Under stora delar av sitt liv jobbade hon inom vården med omsorg av/för äldre människor. 

1959 gifte hon sig med sitt livs kärlek, Åke Öhman från Broänge. De fick två barn, Valter och Cecilia. Våren 1984 bosatte de sig i mammas barndomshem i Avan där mamma bodde ända till sin bortgång. Familjen utökades allt eftersom med sju barnbarn som bidrog till stor glädje.  

Soliga sommardagar trivdes mamma bäst med att tillbringa i sommarstugan vid havet, många är de båtutflykter som gjorts med familjen genom åren. Hon var även intresserad av handarbete, bärplockning, trädgård och blommor, samt var en flitig supporter till all idrott som visades på TV. Vintertid njöt mamma och pappa av skid- och sparkturer och av blank skridskois så länge pappa levde. Mamma blev änka 2006 men valde att bo kvar i sitt barndomshem trots det. 
Hennes hem var en naturlig samlingsplats för släkt och vänner. Många är de jular och midsomrar som firats i barndomshemmet i Avan, oftast ackompanjerade av glada skratt och livliga samtal generationer emellan. 

Mamma var en viljestark person med ett väldigt positivt sinne. För oss barn har hon alltid varit stöttande och peppande. Hemmet och familjen låg henne varmt och hjärtat, hon lämnar många härliga minnen efter sig. Saknaden är stor men vi är tacksamma och glada över att hon fick leva ett så långt och gott liv, fick ha sitt goda minne i behåll och kunde bo kvar i barndomshemmet ända till slutet som var hennes högsta önskan. 
Barnen Valter och Cecilia 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!