Kerstin Karlsson

Kerstin Karlsson, Holmliden.

Kerstin Karlsson.

Kerstin Karlsson.

Foto: Privat

Dödsfall2023-05-06 05:00

Kerstin somnade in i närvaro av sina närmaste på Axlagården i Umeå tidigt på morgonen den 30 april i en ålder av 76 år.

Kerstin föddes i Stockholm som det första barnet till Conny och Nils Jansson.  

Kerstin bodde på södern i Stockholm med sina föräldrar och sin yngre bror Tage.

I tidig ålder blev hon föräldralös och flyttade då till sin moster i Granån, Ånäset.

Kerstin träffade sin livskamrat Sven-Olov 1963 och de gifte sig 1966 i Burträsk kyrka. Samma år föddes dottern Anna-Karin. Under de kommande åren utbildade sig Kerstin till sjuksköterska och arbetade därefter på Skellefteå lasarett samt även en tid på Malå sjukstuga.

Familjen flyttade till Norsjö och byggde hus i Sörbyn. 1974 föddes sonen Peter. I Norsjö jobbade Kerstin som distriktssköterska samt som medicinsk ansvarig sjuksköterska inom kommunen.

I Norsjö hade Kerstin ett rikt socialt liv med många vänner och älskade att resa och uppleva nya miljöer. 

2002 flyttade paret till makens hemställe i Holmliden, Burträsk. Kerstin arbetade därefter fram till sin pension som distriktssköterska.

Som person var Kerstin värme, ljus, glädje och kärlek. Kerstin gjorde avtryck på sin omgivning och hade förmågan att se det stora i det lilla. Hon hade även ett starkt driv och var en målmedveten person. Hon hade förmåga att skapa goda relationer med alla och man kände sig alltid välkommen närhelst man hälsade på. 

Tillsammans med sin make Sven-Olov skapade de ett hem som var varmt och välkomnande. Hon hade ett stort intresse för trädgårdsskötsel, motion och friluftsliv samt älskade skog och natur. Matlagning stod henne varmt om hjärtat och många är de maträtter vi fått avnjuta. 

Genom sin osjälviskhet sattes alltid andra främst och hon uppmanade oss att leva våra liv i glädje. Kerstins omtanke har varit gränslös och minnet av henne lever för alltid vidare i våra hjärtan. 

Familjen 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!