Kerstin Johansson

Kerstin Johansson.
Kerstin Johansson.

Kerstin Johansson, Kåge.

Dödsfall 18 november 2023 05:00

Kerstin Johansson, född 1 februari 1930 lämnade oss, natten den 14 november 2023, i sorg och saknad. Hon var det yngsta barnet, av Carl och Svea Hägglunds tre barn och växte upp på ”Hällan” i Kåge. Kerstin fick förmånen att ta realen och hade nog gärna fortsatt att studera om möjlighet givits. 

1953 gifte hon sig med Åke Johansson, från Bissjön, (Lövånger). 1959 köpte de en gård i ”Djupbäcken” (södra Ersmark.) Där byggde de upp ett hem och en tillvaro som betytt så mycket för de sex barnen, barnbarn och barnbarnsbarn. Djupbäcken blev en plats att ¨återvända till” särskilt på somrarna och fram till 2014 då gården såldes och Kerstin och Åke flyttade till en lägenhet i Kåge.

Kerstin var den som skötte hemmet, barnen och allt det som fanns att göra på en gård och som ansågs vara en kvinnas uppgift. Hon höll ihop familjen, ordnade med allt och alla, såg till att alla högtider och fester med allt som hör därtill, fungerade. Hon läste gärna böcker, kanske framför allt böcker med kristen profil och älskade att diskutera. Diskussionens vågor gick ofta höga när släkt, vänner och grannar träffades. Med tiden började hon alltmer, att engagera sig utanför hemmet och eftersom hon hade en stark förankring i kyrkan och kanske framför allt i ”EFS bönhusförening” (EFS-kyrkan) i Ersmark så blev det mycket engagemang där. Hon deltog i barnverksamhet, sjöng i sångkör, var med i besöksgrupper och naturligtvis, en engagerad deltagare i olika studiegrupper. Så ofta hon hade möjlighet, deltog hon i kyrkans gudstjänstliv. Om det inte fungerade så fick det bli till att lyssna på radiogudstjänsten på söndag kl. 11.00.

2017 blev hon änka. Kerstin fick bli 93 år och hennes sista år tillbringade hon på Hedvigsgården i Kåge. En plats där hon trivdes och fick en mycket god omvårdnad. Mamma Kerstin hade sin plats på jorden, sin uppgift och sin gärning. Vi tackar henne för allt hon fått ge och betyda och önskar henne Guds frid och allt gott.

Älskad – Saknad. 

Barnen 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa