Kerstin Holmqvist, Burträsk

Kerstin Holmqvist, Burträsk.

Kerstin Holmqvist, Burträsk.

Kerstin Holmqvist, Burträsk.

Foto: Privat

Dödsfall2021-07-31 05:00

Kerstin somnade in på morgonen den 26 juli vid en ålder av 89 år. Hon sörjs närmast av maken Thure och barnen Mikael, Kristina och Peter med familjer.

Mamma växte upp i Södra Åbyn, Burträsk, dotter till Hugo och Märta Pettersson tillsammans med storasyster Karin.

1956 gifte hon sig med sin livskamrat Thure och efter några år fick dom möjlighet att ta över barndomshemmet och lantbruket i Södra Åbyn. 

Man kan lugnt säga att matlagning har gått som en röd tråd genom hela hennes arbetsliv. Hon fick tidigt anställning som kokerska på Brukshotellet i Skelleftehamn, och hon har också jobbat i bespisningen på många av skolorna i Burträskområdet.

Textilslöjd och främst vävning var ett stort intresse, och vi barn och barnbarn har kunnat njuta av ett stort antal vackra dukar och mattor genom åren.

Sång och dans har också varit en källa till glädje och genom sin medverkan i Bygdsiljums folkdanslag har hon och pappa fått många glada minnen. 

Hon var ett energiknippe med många aktiviteter på gång. Allt från körsång, bärplockning, trädgårdsskötsel eller att leda vävkurser i Burträsk. En av de få gånger hon satt still en längre tid var när hon var nere på sjön och fiskade.

De sista åren svek hälsan och hon fick flytta in på Burträskgårdarna där hon fick god omvårdnad och trivdes väldigt bra.

Hon lämnar ett stort tomrum efter sig, men även många fina minnen.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!