Kerstin Franke

Kerstin Franke, Uppsala.

Dödsfall2023-04-19 05:00

Efter en tids sjukdom avled den 29 mars Kerstin Franke i sitt hem, 84 år gammal. Hon var född i Örnsköldsvik. Föräldrarna hette Gertrud, född Holmqvist och Erik Gustafsson. Hennes storebror, Arne avled för några år sedan. 

Faderns arbete gjorde att familjen flyttade några gånger under Kerstins uppväxt. Först till Tingsryd i Småland, därefter till Stockholm för att senare återkomma till Skellefteå där Kerstin gick på gymnasiet och tog studenten. 

Hon utbildade sig till psykolog och arbetade i många år, med starkt engagemang, inom barnpsykiatrin i Göteborg. På äldre dar träffade hon sin man, Helge, och de fick flera fina år tillsammans. Så länge hälsan tillät åkte de i stort sett varje sommar till Skellefteå och besökte Kerstins släktingar. Ett stående inslag var då att tillsammans med kusinerna Gertud, Ann-Marie och Asta besöka mig som sommarboende i deras mödrars födelseby, Österjörn.

Kerstin var en generös, engagerad och godhjärtad person, som kände starkt för människor som hade det svårt, särskilt då barn. Hon var inte rädd för att ”lägga sig i”, säga ifrån och försöka hjälpa till när det gällde orättvisor och andra saker som hon upplevde blivit fel. Till hennes fritidsintressen hörde bland annat handarbete, ett arv från moderns släktsida. Kerstin var särskilt intresserad av att sticka och tillverkade koftor och tröjor av olika slag till både syskonbarnbarn och andra. 

Kerstin lämnade oss lugnt och stilla en tidig vårmorgon med makens hand i sin. Hon sörjes närmast av maken Helge, hans två barn med familjer från tidigare äktenskap, svägerskan Eva och syskonbarn med familjer. 

LW 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!