Karl Johan Grenvall

Karl Johan Grenvall.
Karl Johan Grenvall.

Karl Johan Grenvall, Skellefteå.

Dödsfall 8 mars 2023 05:00

Vår älskade far, farfar och svärfar Karl Johan Grenvall somnade lugnt och stilla in den 2 mars.

Karl Johan föddes våren 1940 och var den äldste i en syskonskara på fem barn. Han växte upp på Stenbacka, ett litet lantbruk i Bjursele och fick tidigt lära sig att hjälpa till med det mesta, både i lantbruket och även i skogen.

Efter realskolan och militärtjänsten som signalist på I 20 i Umeå, fick han 1961 anställning på Betong Sander i Bastuträsk och där arbetade han största delen av sitt yrkesverksamma liv. 

Blivande hustrun Eivor träffade han genom en brevvänsannons i en lokal tidning, kärlek uppstod snart och bröllop hölls 1963 i Bastuträsk.

Det unga paret bosatte sig i Tjärnliden och 1964 föddes sonen Lars. Karl Johan arbetade som ritare och när Betong Sanders ritkontor flyttades till Skellefteå, flyttade även familjen till en lägenhet på Brännan. 1969 utökades familjen med dottern Åsa.

1983 flyttade familjen igen, denna gång till ett eget hus på Morö Backe. Så småningom kom två barnbarn och Karl Johan blev farfar.

Han var en mycket aktiv och arbetsam man, som utöver sitt jobb som ritare även arbetade hårt på jordbruket och i skogen. Trots det hade han tid över för familjen och fritidsintressen, såsom skidåkning, men även skytte där han tävlade och nådde vissa framgångar.

Hemstället Stenbacka har alltid legat honom varmt om hjärtat och efter pensioneringen tillbringades mycket tid där, med skogsbruk och diverse mekaniska experiment. Om höstarna jagade han älg, plockade bär och såg till att hålla vedförråden fyllda.
Han var en mycket händig och hjälpsam man med många färdigheter och vänligt sinne, snar att stå till tjänst om någon behövde hjälp.

Vi kommer alltid att sakna honom. 
Familjen 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa