Karl-Henrik Åström

Karl-Henrik Åström, Burträsk.

Karl-Henrik Åström.

Karl-Henrik Åström.

Foto: Privat

Dödsfall2022-12-03 05:00

Vår pappa somnade in lugnt och stilla i sitt hem på Backgatan omgiven av sin familj. Han efterlämnar tre barn med familjer och sin bror som närmast sörjande. 

Pappa föddes på Svedjan vilket också kom att bli hemmet som han och Inger och deras tre barn Cecilia, Nils och Helena växte upp i. Pappa och mamma träffades på en dans på Edelviks folkhögskola 1962 och gifte sig 1966.

Efter sju år på grundskolan gick pappa sedan lantbruksskolan i Umeå. Han gjorde lumpen på F21 i Luleå. Efter det körde han timmer med häst på vintern och på sommaren var han föreståndare för försöksfältet i Innvervik som drevs av Hushållssällskapet. 1974 tog pappa och bror Sven över jordbruket från sin far och byggde nya ladugårdar för grisuppfödning. De ledde den verksamheten tills år 2000.

Pappa var en mycket aktiv person inom samhället och föreningslivet såsom Gammelbyns byaman, friluftsfrämjandet, Lions och brandkåren med mera. 

Pappa älskade att sköta skogen och älgjakten var en högtid på hösten. I över 50 år jagade han, och alltid som hundförare. Han var även jaktledare i många år. Han hade också ett brinnande intresse för hästar och trav.

Med de två döttrarna utflyttade till Australien så blev det över 15 resor dit. Sedan mamma gick bort reste han på egen hand till Perth för att hälsa på barn och barnbarn.

Vi minns pappa som en person med stort och varmt hjärta, som alltid var mån om andra och särskilt sin familj. Vi är väldigt glada och tacksamma för att ha haft en pappa som värnade om och älskade oss så.

Sov gott vår älskade far. 

Familjen 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!