Karl-Gunnar Marcusson

Karl-Gunnar Marcusson.
Karl-Gunnar Marcusson.

Karl-Gunnar Marcusson, Skellefteå.

Dödsfall 23 december 2022 05:00

Karl-Gunnar ”KG” Marcusson. Efter en längre tids sjukdom avled vår käre KG den 12 december i sitt hem på Buregården, Bureå, där han bott de senaste två åren. 

Han växte upp i ett jordbrukarhem i Klutmark tillsammans med sina föräldrar Edith och Karl samt tre syskon: Nils Erik, Gunborg och Bengt. Hans föräldrar var jordbrukare så han och syskonen fick tidigt börja hjälpa till i jordbruket med sysslor som gav många fina och roliga minnen, som fanns kvar även sedan sjukdomen satt sina spår. 

Där präglades också mycket av hans intresse för att vara ute i naturen. Att fiska och fjällvandra var hans stora fritidsintressen samt skidåkning på vintern. Förutom ett antal Vasalopp är det otaliga motionslopp han deltagit i. Våra utlandsresor och resor med husvagn var också något han såg fram emot varje år.

Efter grundskolan prövade KG på ett antal olika jobb. Bland annat var han springpojke hos Konsumenternas Handelsförening på Hedensbyn samt arbetade på Kvistforsens fiskodling. Periodvis var han också dräng hos en släkting i Långviken, där han och hästen Sagda blev ett oskiljaktigt par.

Därefter satsade han på verkstadsjobb. Han omskolade sig för att sedan få jobb på Alimak. Där arbetade han mesta tiden på elverkstaden, ett jobb han hade kvar fram till pensioneringen. 

Våren 1962 träffade han mig, Iréne Vestin från Drängsmark. Efter några års sällskapande blev det dubbelbröllop i landskyrkan tillsammans med KG:s bror Bengt och hans fästmö Gunilla. Efter det flyttade KG till mig på Läkarvägen och senare köpte vi lägenhet på Moröhöjden.

KG:s dröm var att skaffa egen villa och 1971 förverkligades denna dröm då vi flyttade in i vårt nybyggda hem i Degerbyn i samband med sonen Nicklas födelse. Vår familj utökades tre år senare då dottern Camilla föddes.  När våra barn växt upp och skaffat egna familjer fick han även glädjen att välkomna fem barnbarn som han älskade att busa med.

I villan på Nybergsgränd fick han utlopp för sin längtan att vistas utomhus genom att pyssla i trädgården och samtidigt få god kontakt med fina grannar. 

Den blev vårt hem ända till 2013 då vi valde att sälja och flytta till lägenhet.

KG blev 83 år gammal.

Iréne, Barnen. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa