Karl-Erik Johansson

Karl-Erik Johansson, Ostvik.

Karl-Erik Johansson.

Karl-Erik Johansson.

Foto: Privat

Dödsfall2022-09-24 05:00

Kalle föddes i Byske 1946 och växte upp i Gammelboliden, Ostvik, med sina föräldrar och tre systrar. Han utbildade sig till möbelsnickare och lumpen gjorde han i Umeå som beriden infanterist. Han var efter det iväg några månader som fredsbevarande FN-soldat till Cypern. Flyttlasset gick senare till Sollentuna där han utbildade sig till polis och jobbade i några år. Här föddes också barnen Anton och Josefin, och 1978 flyttade familjen hem till Ostvik, där han blev kvar.

Intresset för jakt och att vara ute i naturen, var stort genom hela livet och han mindes ofta tillbaka i tiden med alla de historier som han gärna berättade för sin omgivning. 

Vi minns pappa som rak och direkt, inga krusiduller, som han själv uttryckte det. Han var aktiv och höll igång, det han engagerade sig i gjordes inte halvdant. Vi minns exempelvis hur han med skoter och egenkonstruerad spårare, drog eget skidspår någon vinter genom skogen, så han kunde åka skidor till jobbet i Byske. 

Han hade ständigt många järn i elden, det ”satt aldrig fast” och han löste det mesta och var snabb att rycka in om någon behövde hans hjälp, stort som smått. 

Vi minns honom med värme och många av hans historier kommer vi att föra vidare. 

Barnen 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!