Karin Karlsson

Karin Karlsson, Norrlångträsk.

Dödsfall2022-07-09 05:00

Karin Karlsson, Norrlångträsk har avlidit i en ålder av 87 år. 

Karin föddes i Selet, Byske, i en syskonskara av 6 barn. Hon fick tidigt ta ansvar och hjälpa till hemma med såväl hushållssysslor såsom att sköta telefonväxeln som fanns i hemmet. Efter avslutad grundskola gick hon husmodersskola i Furuögrund.

Mamma träffade sin livskamrat Sture från Norrlångträsk i mitten på 1950-talet. De gifte sig 1960 och bosatte sig i Stures hemgård där de förvaltade fastigheten och drev jordbruk till mitten på 1980-talet. Tillsammans fick de oss tre söner. 

Mamma tog med varm hand och stort hjärta hand om hus, jordbruk och oss barn. Hon arbetade även som dagmamma, på flygfältet i Fällfors och utbildade sig sedan och arbetade inom hemtjänsten i Fällfors med omnejd fram till sin pensionering. 

Till mammas stora glädje växte familjen och det var med ömsesidig kärlek som barn, barnbarn och barnbarnsbarn fick vara tillsammans med henne. Förutom familjen, som var det som alltid låg mamma varmast om hjärtat, gillade hon att baka, laga mat, pyssla med sina vackra blommor, plocka bär, handarbeta, spela spel och hon följde också med stort intresse allehanda sport. Till hemmet var alla välkomna. Kaffet och de hembakta goda bullarna var till allas glädje alltid framdukade. 

Mamma och pappa var trogna Norrlångträsk ända till hösten 2021 då de flyttade till Sörgårda i Byske och den senaste tiden bodde hon på Norrgårda i Byske där hon blev väl omhändertagen av den fina personalen. 

Saknaden är stor men mamma får nu efter ett långt och rikt liv vila och vi är tacksamma för allt som hon givit och att vi fått förmånen att ha denna kärleksfulla moder så nära så länge. 

Mikael, Stefan och Leif 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om